ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Венесуелі 7 млн осіб залишилися без зв‘язку через кібератаку

11.08.2017, 11:11

Венесуела зазнала масштабної кібератаки. Головними цілями хакерів були урядові сайти, але під ударом опинилися й мобільний оператор Movilnet і телеканал CanTV, повідомляє Media Sapiens з посиланням на Digital Journal.

Близько 7 з 13 мільйонів людей залишилися без зв'язку, зазначив міністр вищої освіти, науки і техніки Венесуели Угбеля Роа.

Він звинуватив у збоях “іноземних агентів”, які “систематичними терористичними атаками намагаються дестабілізувати ситуаціюв країні”. Чиновник також повідомив, що від кібератаки постраждали сайти державних установ на домені .ve, які розміщені на серверах Національної комісії з електрозв'язку (Conatel).

Мобільний оператор Movilnet належить державі, однак в країні діють ще два інших приватних оператори зв'язку: іспанські Movistar та Digitel.

Відповідальність за атаку взяли на себе хакери з угрупування Binary Guardians. Свої дії хакери пояснили боротьбою з диктаторським режимом чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Кібератаки тривали три дні й лише тепер оператори зуміли більш-менш налагодити зв’язок. Уряд Венесуели заявив, що буде розслідувати напади на телекомунікації і розцінює їх як акти терору.

Liked the article?
Help us be even more cool!