ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві учасники мітингу ПР напали на журналіста НикВестей

25.01.2014, 20:24

25 січня у Миколаєві учасники мітингу Партії регіонів напали на журналіста інтернет-видання НикВести Олега Деренюгу, коли він знімав бійку між мітингувальниками, повідомляється на сайті видання.

Як пише видання, біля облдержадміністрації о 14 годині розпочалася акція, куди Партія регіонів, а також громадська організація Віктора Медведчука "Український вибір" закликали прийти для захисту державних будівель. Учасники мітингу скандували "Партія регіонів!" і "Фашизм не пройде".

О 16:20 праворуч від парадного входу в будівлю Миколаївської ОДА почалася бійка між молодиками у спортивних костюмах - прихильниками влади, які прийшли для захисту державних установ від можливого захоплення.

“Коли інші учасники мітингу побачили, що кореспондент знімає конфлікт, близько 5 чоловік почали відтягувати його, заламуючи руки. Через кілька секунд десяток незадоволених відеозйомкою на мітингу вирішили нейтралізувати журналіста і поволокли його до центру площі біля ОДА. Там журналіста оточили, заламували і вимагали пред'явити посвідчення співробітника ЗМІ”, - повідомляє редакція.

Весь цей час співробітники міліції не діяли і не реагували навіть на заклик журналіста втрутитися і звернути увагу на те, що мітингувальники проти його волі застосовують фізичну силу. Коли кореспондент просив їх втрутитися в ситуацію, вони лише знизали плечима пояснивши, що "нічого не відбувається".

Пізніше кореспонденту таки вдалося дістатися кордонів з міліцією біля будівлі ОДА, де він в їх присутності показав службове посвідчення співробітника ЗМІ. Після цього мітингувальники припинили застосовувати фізичну силу до журналіста, але вимагали, щоб він залишив місце їх мітингу.

Крім того, видання зазначає, що під час мітингу будівля Миколаївської ОДА була заблокована невідомими людьми. Туди пускали лише учасників провладного мітингу, міліціонерів, а також посадових осіб і депутатів. Всередину будівлі не вдалося потрапили кореспондентам "Преступности.НЕТ", щотижневика “2000" і "Корабелов.Інфо".

Журналіст “Корабелов.Інфо” Андрій Кравцов, якого не пускали в ОДА, написав заяву в міліцію за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!