ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві хочуть надовше заборонити два російських канали через заяви Жириновського

22.08.2017, 11:40

Литовська комісія з радіо і телебачення визнала, що два російських телеканали розпалюють війну і ненависть, і до них можуть бути застосовані більш жорсткі санкції, ніж звичайна заборона трансляції в Литві на три місяці. Про це голова комісії Едмундас Вайтекунас заявив 21 серпня, повідомляє Delfi.

“Комісія визнала, що всі факти, які встановлені, достовірні”, - сказав Вайтекунас.

Комісія встановила, що висловлювання російського парламентарія Володимира Жириновського розпалювали ненависть в програмі “Вечір з Володимиром Соловйовим” на каналі “РТР Планета” і в програмі “Право знати” на каналі “ТВЦi”.

Через порушення на каналі “РТР Планета” комісія двічі зупиняла трансляцію цього каналу в Литві на три місяці і один раз зобов'язала перевести цей канал в пакет платних програм. Трансляція каналу “ТВЦi” була зупинена в Литві один раз.

Вайтекунас попередив, що на цей раз щодо телеканалів можуть бути застосовані більш суворі санкції. “Всьому є межа. Якщо ці три місяці ніяк не вплинули і порушення повторюються, то, на мій погляд, санкції повинні бути суворішими”, - сказав голова комісії.

“Можливою санкцією (обмеження трансляцій в Литві - ред.) для них було б від року до півтора”, - сказав Вайтекунас.

Комісія встановила, що в програмі на каналі “РТР Планета” Жириновський, зокрема, сказав: “Потрібно висунути ультиматум прибалтійським державам, щоб вони відвели всі війська НАТО на 300 кілометрів від кордонів Росії, а не відведете - ми вживемомо певних заходів”. На запитання ведучого, які (заходи), Жириновський відповів: “А вони потім побачать. Вранці, вночі прилетять якісь літаки”.

Російський парламентарій брав участь і в програмі “Право знати” на каналі “ТВЦi”. Там він говорив про окупацію України, відокремленого від Молдови Придністров'я.

Як зазначає комісія з радіо і телебачення, її висновки про розпалювання війни і ненависті в цих програмах підтвердив і Департамент стратегічної комунікації та зв'язків з громадськістю Міноборони.

Видання нагадує, що Литва почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і стала підтримувати сепаратистів на Сході України.

Liked the article?
Help us be even more cool!