ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луганську проросійські активісти пошкодили журналістам "України" та НТН відеокамери і вигнали з мітингу

11.03.2014, 12:24

10 березня у Луганську поблизу ОДА учасники проросійського мітингу пошкодили журналістам апаратуру. Зокрема, постраждали відеокамери знімальних груп двох телеканалів – ТРК «Україна» і НТН, повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти прийшли на мітинг, який відбувався під стінами ОДА. Однак люди вимагали від них вимкнути камери, звинувачуючи медійників в необ’єктивності. Після цього натовп почав виштовхувати журналістів та операторів з площі.

Міліціонери, які стояли поруч, зреагували не одразу. Але навіть їхнє втручання особливо не вплинуло на ситуацію. Операторам довелося віддати нападникам флешку і касету.

Журналісти написали заяви до міліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Серед учасників мітингу були представники організації «Луганська гвардія». Напередодні вони брали участь у штурмі Луганської ОДА. Раніше ці люди висунули кілька вимог до влади, зокрема провести на Луганщині референдум щодо федералізації та визнати російську другою державною мовою.

Як розповів ТСН  власкор каналу "Україна" Олександр Махов мітингувальники були налаштовані агресивно проти всіх журналістів.

"Вони налаштовані агресивно проти всіх журналістів. Неважливо, який канал, газета чи інтернет-видання. Вони відкрито наносили удари та не боялися, що щось буде зафіксовано на якусь камеру", - розповів Махов.

Власкор каналу НТН Євген Соломін додав, що "міліція за всім цим спостерігала та в ситуацію абсолютно не втручалася".

Liked the article?
Help us be even more cool!