ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Горлівці зник фотожурналіст Євген Гапич

23.04.2014, 12:42

22 квітня у Горлівці зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Телекритика» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». Про це «Телекритиці» повідомили активісти «Євромайдан SOS», до яких звернулася дружина фотокора.

Грант-менеджер ГО «Телекритика» Олександр Гриценко підтвердив зникнення журналіста. За його словами, 22 квітня увечері до нього зателефонувала дружина Євгена Гапича й повідомила, що вже добу не має зв'язку зі своїм чоловіком.

Євген Гапич був у відрядженні разом зі своїм братом із Сум. І брат перед тим, як з ним обірвався зв'язок, сказав рідним кодове слово, що означало небезпеку. Останнє місто, з якого Гапичі виходили на зв'язок, - це Горлівка. Зі слів рідних Гапича, було декілька невдалих спроб зняти гроші з банківської картки його брата.

Як повідомляють “Вікна”, Гапич є їхнім позаштатним журналістом. 21 та 22 квітня він був на Донеччині, звідки телефонував і надсилав репортажі. Востаннє він зателефонував 22 квітня близько 10-ї години і передав новини з Артемівська. Обіцяв скоро надати світлини, повідомляє редакція “Вікон”.

Євген Гапич виграв грант на відрядження в Харківську, Донецьку і Луганську області й вирушив у поїздку 17 квітня. Він мав декілька листів підтримки від різних редакцій, які гарантували публікацію його майбутніх матеріалів. А лист підтримки про відрядження йому надала редакція івано-франківської газети «Репортер».

"Він виконував завдання своєї редакції, а ГО "Телекритика" лише покривала витрати на його відрядження за грантом фонду "Відродження", - повідомив Олександр Гриценко.

Фото - Вікна

Liked the article?
Help us be even more cool!