ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТРК "Град" оскаржить рішення суду щодо екс-віце-мера Одеси, який влаштував стрілянину

01.06.2012, 03:41

Одеська телерадіокомпанія “Град” оскаржить вирок Миколаївського районного суду від 28 травня 2012 року, яким екс-віце-мер Одеси Вахтанг Убірія визнаний винним та амністований за статтею 171 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналіста). Про це повідомив директор телерадіокомпанії Анатолій Балінов, повідомляється на сайті ТРК "Град".

“Ми, звичайно ж, оскаржимо вирок Миколаївського суду. По-перше, тому що вважаємо Убірію безкарним. По-друге, заради спокою всіх одеситів. Тому що щиро вважаємо, що така безкарність може привести до сумних наслідків. 11 червня 2010 року Убірія вдарив по обличчю нашого оператора Альберта Наумова і відкрив стрілянину при скупченні людей, погрожуючи «когось убити». Завтра безкарний Убірія може вдарити по обличчю кожного, кого забажає, і відкриє стрілянину з повернутого йому судом пістолета”, - заявив Балінов.

Він вважає, що Убірія не виплатить навіть тих 850 грн, які йому присудив Миколаївський суд за перешкоджання журналістам.

“Ми маємо намір також звернутися до президента України, як гаранта Основного закону нашої країни, у Вищу раду юстиції та парламентський комітет з питань правосуддя. Всі ці інстанції, на думку редакції, просто зобов'язані бути в курсі дивного в усіх відношеннях рішення Миколаївської суду”, - зазначив Балінов.

Також ТРК має намір переслати “це дивовижне рішення і відеоматеріали в міжнародні організації та національні журналістські та телерадіомовні організації США та країни Євросоюзу”.

“Наші колеги мають знати про таких «героїв», як Вахтанг Убірія і про те, як українська Феміда таких «героїв» захищає”, - сказав Балінов.

Нагадаємо, 28 травня 2012 року Миколаївський районний суд визнав винним екс-віце-мера Одеси Вахтанга Убірію за статтею 171 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналіста), проте стосовно нього була застосована амністія.

11 червня 2011 року Убірія вдарив одеського телерепортера ТРК "Град", а також погрожував іншим журналістам пістолетом, супроводжуючи свою лайку стріляниною зі ствола в повітря. Все це відбувалося на звалищі під Одесою «Дальницькі кар'єри».

Убірію звинувачували відразу за двома статтями КК України: 296-ю (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) і 171-ю (перешкоджання професійній діяльності журналіста). За першою статтею - хуліганство, суд визнав Вахтанга Убірію невинним.

Liked the article?
Help us be even more cool!