ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Терористи "ДНР" та "ЛНР" забороняють іноземним журналістам показувати відео з російським військовими – Попова

18.09.2015, 16:11

Терористи “ДНР” та “ЛНР” забороняють іноземним журналістам показувати відеорепортажі, де зображені російські армійці, погрожуючи заборонити їм роботу на окупованих територіях. Про це 18 вересня в ефірі 5 каналу під час марафону "Україна понад усе" розповіла заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

"Справа в тому, що ми не можемо гарантувати українським журналістам безпеку на цих територіях. Ми просимо іноземних журналістів обов’язково там бути, щоб давати репортажі. І є частина таких репортажів, які вони знімають, наприклад, показують мені і кажуть, що "на жаль, ми не можемо поставити це в наш міжнародний ефір, тому що там відверто російська армія, російські військові, російська зброя". І вони їм сказали, що "якщо ви це покажете, ваші люди не зможуть тут працювати”, - розповіла вона.

Також Попова наголосила, що на окупованих територіях чиниться сильний тиск на ЗМІ: "У нас майже половина всіх випадків порушень прав журналістів – саме на окупованих територіях Криму і Донбасу".

Liked the article?
Help us be even more cool!