ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал RT не зареєструвався іноземним агентом у США

20.10.2017, 11:50

Телеканал Russia Today (RT) не виконав у встановлений час вимоги Міністерства юстиції США зареєструвати себе в якості іноземного агента. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на документи Мін'юсту США, інформує LB.ua.

RT повинен був визнати себе іноземним агентом до 17 жовтня.

Відзначається, що телеканал навмисно противиться рішенням США. “Наша команда юристів робить все можливе для RT, щоб уникнути реєстрації відповідно до американського Акту про реєстрацію іноземних агентів (FARA), діалог триває. За їхньою порадою ми не обговорюємо подальші деталі в даний час”, - прокоментувала директорка служби зовнішніх зв'язків RT Анна Белкіна.

За словами експертів FARA, Мін'юст США у відповідь може як винести повторне попередження, так і ініціювати цивільне або кримінальне провадження щодо RT.

Нагадаємо, 19 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив про можливість вжиття “швидких дзеркальних заходів” у відповідь на те, що він назвав “утисками російських журналістів у західних країнах”.

У Вашингтоні закликають зареєструвати телеканал RT і новинний сайт Sputnik згідно із законом про іноземних агентів. У США існує законодавча вимога реєструватися як іноземні агенти до фізичних чи юридичних осіб, що представляють інтереси іноземних держав у “політичній чи квазі-політичній ролі”. Така реєстрація передбачає розкриття зв’язку з іноземним урядом та інформації про пов’язану з цим діяльність і отримане за неї фінансування.

Телеканал RT, що працює у США, як і російське державне агентство новин “Спутнік”, були названі у звіті спецслужб США як активні учасники кампанії втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року (Москва заперечує це втручання) і як “прислужники корумпованої політичної еліти” в Росії.

На початку жовтня компанія Google виключила телеканал Russia Today з добірки преміальних відеоресурсів YouTube, які компанія продає рекламодавцям. Рішення було ухвалено на тлі розслідувань у Конгресі того, як російські агенти використовували цифрові платформи для впливу на вибори в США.

Liked the article?
Help us be even more cool!