ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Тернополі закрив справу про порушення права на доступ видання "Ні корупції!"

16.04.2018, 11:51

Тернопільський міський районний суд закрив провадження в адміністративній справі про порушення права видання “Ні корупції!” на інформацію працівницею прокуратури Тернопільської області Іриною Мокрій. Про це повідомляє “Ні корупції!” з посиланням на матеріали Єдиного державного реєстру судових справ.

Підставою для закриття стало закінчення граничного строку притягнення її до адміністративної відповідальності. При цьому, зауважує видання, винна чи ні Мокрій, суд не встановлював.

Видання нагадує, що провадження у цій справі представництво омбудсмена розпочало в лютому 2017 року. Його матеріали скерували до суду майже через рік, у січні 2018 року.

Електронний запит, надісланий до прокуратури в січні 2017 року, стосувався  біографічних даних та освіти прокурора Олега Проця, якого перевели з Черкас до Тернополя. Останньою гучною справою працівника прокуратури у Черкасах була коштовна купівля – електромобіль "Тесла" за майже півмільйона гривень.

“Ні корупції!” цікавилось, чим займається Олег Проць та звідки у нього гроші на електрокар. Надати біографічні дані Олега Проця, зокрема стосовно освіти, у Тернополі відмовилися. Пояснили це вимогами українського законодавства. З приводу порушення права на інформацію “Ні корупції!” звернулося до омбудсмена. За результатами розгляду звернення було відкрите відповідне провадження.

У результаті рівно через десять місяців після запиту та публікації “Ні корупції!”  прокуратура Тернопільської області таки надала інформацію.

У судовому засіданні начальниця відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Тернопільської області Ірина Мокрій заявила, що підстав для встановлення її вини у вчиненні адміністративного правопорушення немає, оскільки граничний строк притягнення її до адміністративної відповідальності, передбачений ч. 2 ст. 38 КУпАП, закінчився.

Зрештою суд постановив закрити провадження в адміністративній справі про притягнення Ірини Мокрій до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 212-3 КУпАП.

Liked the article?
Help us be even more cool!