ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сепаратисти вважають журналістку Еспресо.TV Залевську снайпером і дізнавачем, та збираються її покарати

26.12.2014, 12:04

Співголова так званого Народного форонту Новоросії, один з лідерів так званого Харківського опору Костянтин Долгов заявив, що польська журналістка Б’янка Залевська, яка працює на телеканалі Еспресо.TV і була поранена улітку у зоні АТО, є снайпером і дізнавачем батальйону “Айдар. Він обіцяє докласти усіх зусиль, аби покарати журналістку. Про це написав сайт новин так званої “ДНР”.

Як стверджує Долгов, Залевська “брала безпосередню участь в тортурах і знущаннях над полоненими ополченцями” у місті Щастя Луганської області.

“Я зустрічався з людиною, яку катували бойовики з бандформування "Айдар". І що ви думаєте? У тортурах і допитах, крім бойовиків "Айдара", брала участь... Б’янка Залевська! Саме тоді стало відомо, що Б’янка - ніяка не журналістка, вона снайпер”, - стверджує Долгов.

Також він заявляє, що він і його колеги по проекту “Біла книга” докладуть всіх зусиль, щоб “Залевська і її подільники понесли заслужене кримінальне покарання за скоєні ними злочини”.

Як повідомляв ІМІ, 27 липня 2014 року унаслідок ведення вогню членами незаконних збройних формувань, які вели прицільний вогонь по журналістах у зоні проведення антитерористичної операції, поранена кореспондент Еспресо TV, громадянка Польщі Б'янка Залевська.

Як повідомив Еспресо.TV з посиланням на Facebook керівника телеканалу Еспресо.TV Миколи Княжицького, журналістка верталася з зони АТО разом з українськими військовослужбовцями. "Авто обстріляли і машина перевернулася. Б'янка має перелом хребта, ключиці і пошкоджені нирки. Але є надія, що нервові волокна не уражені. У такому разі життєві функції не постраждають. Точний прогноз буде відомий протягом 12 годин", - написав Княжицький.

29 липня 2014 року журналістку було перевезено з Харкова, де їй зробили перші необхідні оперативні втручання, до Києва.

30 липня 2014 року лікарі провели медичний консиліум щодо того, як лікувати хребет, який у журналістки переламано в результаті обстрілу автівки, на якій вона пересувалася в зоні АТО. В цей же день Б'янку Залевську літаком відправили на лікування у Варшаву.

1 грудня 2014 року Президент України Петро Порошенко нагородив Залевську орденом княгині Ольги III ступеня.

Liked the article?
Help us be even more cool!