ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще два журналісти постраждали від дій правоохоронців під Радою

03.03.2018, 16:35

Ще два журналісти - Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, - які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві, постраждали від дій поліції.

Як написав Богдан Кутєпов на своїй сторінці у Фейсбук, один з правоохоронців штовхнув його ногою та висловився нецензурно до нього.

“Конкретно оцей “космонавт” у відповідь на моє представлення буцнув мене ногою і сказав: “Виходь, урод, нах…”, - написав журналіст.

Фото - Фейсбук Богдан Кутєпов

Як повідомляє Insider, Влад Красінський написав у Facebook, що проти нього поліцейський застосував сльозогінний газ.

“Коп бачить, що я стою на тротуарі, на мені висить посвідчення, в руках камера і телефон - “ви хто такий і що тут робите?”. Потім хапається за газовий балон, тиче ним в обличчя, у результаті з колегою просто виносять мене щитом до барикади. Сергію Нужненку без прелюдій просто залили обличчя газом”, - сказав він.

Напад на журналістів він зафіксував на відео, цей епізод починається з 7:48.

Відео - Фейсбук Влад Красінський

У коментарі ІМІ Богдан Кутєпов розповів, що під час інциденту він був одягнений у помаранчевий жилет з написом “Преса” і у нього в руках була відеокамера.

За словами журналіста, він працював, як і інші колеги, на території наметового містечка. “Я знімав. Він підійшов і почав питати, “хто ти?”. Я відповів, що “Преса”. “Вийшов звідси”, - сказав він мені і вдарив мене по нозі”, - розповів Кутєпов.

Також він розповів, що правоохоронець був без розпізнавальних знаків.

За цим фактом журналіст планує написати в поліцію за 171 статтею ККУ.

В коментарі ІМІ Влад Красинський повідомив, що слізогінній газ до нього не застосовували, проте правоохоронець перешкоджав йому та забороняв проводити зйомку.

Також він розповів, що заяву за фактом нападу не писав, проте він записаний як свідок у справі про напад на Сергія Нужненка.

“Щодо нападу на себе заяву не писав, бо знаю за досвідом колег, зокрема, нападу на кореспондента “Громадського” Дмитра Реплянчука під час обрання міри запобіжного заходу Миколі Коханівському, що винні не будуть притягнуті до відповідальності через те, що вони досі працюють без розпізнавальних знаків - ідентифікуючих жетонів та номерів на шоломах. Однак участь у слідчих діях забирає надто багато часу, в тому числі і робочого. Проте варто відзначити, що я був записаний як загальний свідок у справі про напад на мого колегу - фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. До участі у слідчих діях на даний момент мене не залучали, контакту зі слідчим також не було”, - зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Зранку 3 березня Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що поліція проводить слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради України.

Liked the article?
Help us be even more cool!