ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала підозрюваного у вбивстві головреда російського "Форбса"

20.11.2017, 10:09
Фото - Ліга

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві двох громадян Російської Федерації, оголошених у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. Один з затриманих є уродженцем Чечні та брав участь у замовних вбивствах, зокрема головного редактора російського видання “Форбс” – громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови – керівника апарату Уряду Чечні у 2001-2003 роках. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За інформацією Інтерполу, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалось вимаганням грошей у приватних підприємців.

Ще один громадянин РФ, уродженець міста Грозний, був затриманий на Полтавщині. Раніше засуджений за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС, він тривалий час переховувався від слідства.

За інформацією Інтерполу, у 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника здійснив втечу з приміщення залу суду міста Сандвік у Норвегії. Після скоєння чергових злочинів, пов’язаних із викраденням автомобілів престижних марок, громадянин РФ був поданий у міжнародний розшук Францією. Для уникнення кримінальної відповідальності він переховувався у різних країнах за підробленими паспортами. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу та проведення перевірки щодо подальшої їх екстрадиції.

Liked the article?
Help us be even more cool!