ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Миротворець" виклав контакти журналістів, які отримали "акредитацію" "ДНР"

11.05.2016, 09:26

На сайті Центру дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець”, де збирають дані про сепаратистів, оприлюднили отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”. Такі дані були опубліковані 7 травня, повідомляє Радіо Свобода.

“Не знаємо, які наслідки будуть після публікації цього списку, але знаємо напевно: публікувати його необхідно, виходячи з того, що ці журналісти співпрацюють з бойовиками терористичної організації. Це суспільно значуща інформація, і ми, громадяни України, повинні її знати”, – повідомляється на сайті.

У свою чергу, журналісти висловили занепокоєння публікацією в Україні імен колег, що отримували чи були змушені отримати “акредитацію” “ДНР”.

Зокрема, керівник української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе назвала такі дії неприпустимими й просто обурливими й заявила, що це грубе порушення норм про нерозголошення особистих даних журналістів.

За її словами, заяву з цього приводу вже готують у Комітеті захисту журналістів.

“Хто тепер із іноземних журналістів ризикне поїхати в зону бойових дій?”, – риторично запитала вона у Фейсбуці.

Журналістка Громадського ТБ Настя Станко зазначила, що сайт опублікував телефони, адреси “найкращих журналістів з усього світу всіх найрейтинговіших медіа, котрі були в різні часи акредитовані в “ДНР”.

“Антон Геращенко (народний депутат – ред.) каже, що от журналісти ж публікують якусь суспільно-важливу інформацію. Ну і от сайт “Миротворець опублікував”. Особисті дані журналістів, котрі, ризикуючи життям, намагались розповісти, що відбувалось по той бік, і тепер деяким з них вже дзвонять різні “милі” люди і шлють прокльони – це так патріотично, так суспільно важливо, – написала вона у Фейсбуці.

“Там є адреси тих, хто розповідав про батальйон “Восток”, з кого він складається, про боїнг, про злочини проти людяності Мотороли. Там є ті, хто сиділи в підвалах, кого катували, але давайте запишемо їх всіх до “сєпарів”. Я от дуже переживаю за всіх нас, за те, що ми, ніби маючи світлу мету влаштувати пекло російським пропагандистам, робимо якісь неадекватні речі і все під соусом “патріотизму”, – додала вона.

 

Фото - administr-law.org.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!