ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Провладні фракції заборонили журналістам знаходитись у ложі преси

26.04.2012, 00:55
Сьогодні зранку парламентські журналісти не змогли потрапити до ложі преси Верховної Ради, передає "Українська правда".

Як пише видання, двері до ложі, які зазвичай відчиняються о 9 ранку станом на 9:53 були зачинені.

Представники служби охорони Верховної Ради не на запис повідомили, що чекають команди від керівництва парламенту – й лише після цього відчинять двері.

У свою чергу, народний депутат від БЮТ Олександр Сочка повідомив, що причиною зачинення ложі преси могло стати звернення лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Наскільки я знаю, начебто це був лист від Єфремова. У цьому листі містилося прохання в дні, коли трибуна заблокована, не допускати до зали сторонніх осіб. Показово, що керівництво Верховної Ради – я так розумію, що це Литвин – прийняв цю позицію, отже вона його влаштовує", - сказав Сочка.
 
 


Станом на 10 ранку журналісти та депутати чекали на завершення погоджувальної ради. Опозиціонерів у залі близько 50-ти, представників більшості майже стільки ж.

Сочка припустив, що "регіонали" планують розблокувати Верховну Раду силою за відсутності журналістів.

На думку Сочки, це потрібно для того, щоб привести до присяги Валерію Лутковську, яку днями обрали уповноваженим з прав людини замість Ніни Карпачової.
Нагадаємо, депутати від опозиційних фракцій продовжують блокувати роботу Верховної Ради. Блокування триває третій день поспіль. Опозиціонери, як і попередньої доби, ночували у Верховній Раді.
Liked the article?
Help us be even more cool!