ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Києва відкрила справу через публікацію на "Миротворці" даних журналістів

12.05.2016, 10:30

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів. Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

“За цим фактом 11.05.2016 прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, оприлюднення даних журналістів, які нібито отримували “акредитацію” у так званих “ЛНР” та “ДНР”, призвело до негативних наслідків, зокрема надходження погроз журналістам у зв’язку з виконанням ними професійної діяльності.

Проведення досудового розслідування доручено Головному управлінню Національної поліції у м. Києві. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня на сайті Центру дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець”, де збирають дані про сепаратистів, оприлюднили отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”.

Це викликало обурення журналістської спільноти.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”.

Також заявники звернулися до української влади, правоохоронних органів України з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

“Репортери без кордонів” заявили, що відповідальні за появу персональної інформації у публічному доступі повинні постати перед судом.

Фото - РБК-Україна

Liked the article?
Help us be even more cool!