ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закликає свідчити журналістів, які зазнали погроз через список "Миротворця"

02.06.2016, 13:14

Слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві просить представників ЗМІ, чиї прізвища та контактні дані були оприлюднені сайтом “Миротворець”, та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків із приводу зазначених фактів. Про це повідомляється на сайті ГУ НП в м. Києві.

За дорученням прокуратури міста Києва Слідче управління ГУ НП у місті Києві розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України за фактом публікації на сторінках інтернет-ресурсу “Миротворець” списків журналістів, які начебто акредитовані у самопроголошених республіках “ДНР” та “ЛНР”.

Журналістів закликають звернутися в поліцію з приводу зазначених фактів “з метою об’єктивного розслідування та вжиття невідкладних заходів реагування”.

Звертатися за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15, +380634253838, [email protected].

При собі необхідно мати паспорт громадянина України та документи, які посвідчують належність до того чи іншого засобу масової інформації (посвідчення журналіста).

Як повідомляв ІМІ, сайт Миротворець” тричі оприлюднював списки журналістів з їхніми даними. Вперше “Миротворець” оприлюднив список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня. 20 травня “Миротворець” вдруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

24 травня сайт центру “Миротворець” опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих в так званій “ДНР”.

Факт опублікування викликав широкий резонанс не лише в Україні, а і закордоном. Журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”. Та закликали владу порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

11 травня український журналіст-фрілансер Роман Степанович заявив про погрози від невідомих, які почали надходити після оприлюднення сайтом “Миротворець” списку з даними журналістів, які отримали “акредитацію” “ДНР”.

Фото - сolta.ru

Liked the article?
Help us be even more cool!