ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинуваченого у причетності до вбивства журналіста Веремія посадили на 60 діб за іншою справою

17.08.2016, 12:17

Печерськиій районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб Юрія Крисіна, обвинувачуваного у причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В'ячеслава Веремія. Таке рішення суд ухвалив 16 серпня, повідомляє “Вести”.

Такий запобіжний захід суд обрав у справі про пограбування столичної АЗС 5 травня 2016 року. За версією слідства, Крисін складі організованої злочинної групи з 30-40 чоловік скоїв розбійний напад на автозаправку. На відеозаписі з камер спостереження видно, що сам Крисін після побиття одного з охоронців вистрелив йому в ногу з травматичного зброї.

Як пише видання, за клопотанням адвоката Крисіна судове засідання пройшло в закритому режимі.

“Оскільки в процесі засідання про підсудного буде розголошена особиста інформація, я прошу всіх сторонніх залишити зал суду”, - заявила суддя Світлана Смик, яка розглядала цю справу.

В результаті зал суду залишили журналісти та інші відвідувачі, які не мають відношення до справи, зокрема, адвокат сім'ї загиблого журналіста В'ячеслава Веремія Вікторія Дейнека.

Як повідомляв ІМІ, журналіст газети “Вести” В'ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

У вбивстві В'ячеслава Веремія міліція підозрює 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець, який вистрілив журналісту в спину. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

МВС розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства Веремія за ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"). 15 жовтня 2014 року справу про вбивство Веремія було перекваліфіковано за статтею КК “хуліганство, вчинене групою осіб”, одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту. Засідання суду відбулося у закритому режимі на прохання прокуратури.

8 грудня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про розкриття справи щодо вбивства журналіста В'ячеслава Веремія. За словами Авакова, затримані всі фігуранти справи Веремія.

18 грудня 2014 року Шевченківський районний суд міста Києва під головуванням судді Олега Лінника прийняв рішення провести засідання щодо вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія у закритому режимі.

Захист потерпілої сторони, дружини вбитого В’ячеслава Веремія, заявив про необхідність відведення судді Шевченківського райсуду Києва Олега Лінника, що розглядає справу. Але суд відмовив у відводі судді.

9 жовтня 2015 року правоохоронці із застосуванням зброї затримали Юрія Крисіна і ще групу осіб, підозрюваних у рекетирстві, біля станції метро "Житомирська" у Києві.

12 жовтня 2015 року Голосіївський райсуд Києва заарештував Юрія Крисіна за підозрою у вимаганні грошей у перевізників.

23 липня 2015 року керівник Центру обміну полоненими Володимир Рубан повідомив, що поблизу міста Горлівки (Донецька область) ліквідовано Джалала Алієва, підозрюваного у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

18 листопада 2015 року начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що Генпрокуратура підозрює у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія чоловіка на прізвище Алієв.

11 серпня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру громадянину України, уродженцю Дагестану Джалалу Алієву у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.27 ч.2 ст.171 КК України, а саме організація переслідування журналістів за виконання ними своїх професійних обов’язків здійснюване за попередньою змовою групою осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!