ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ніжинського журналіста допитували в міліції через штурм на Банковій 1 грудня

23.12.2013, 12:29

Сьогодні дві години редактора ніжинського інтернет-видання “Уездные новости” Ігоря Волосянкіна допитували в Слідчому управлінні ГУМВС в Києві щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій. Про це ІМІ розповів Волосянкін після допиту.

За словами журналіста, минулого тижня до нього в Ніжин приїхав з Києва міліціонер і вручив йому повістку на допит на 23 грудня на 9 ранку.

“Я живу в Ніжині, приїхав минулого тижня з Києва до мене міліціонер. Подзвонив мені спочатку, що знаходиться в Ніжині. Потім вручив мені повістку під підпис, попередив про відповідальність за неявку на допит. Я запитав, з якого приводу мене взагалі викликають, нащо він відповів, що “я думав ти знаєш, взагалі-то в тебе хотів запитати”. У самій повістці теж не було вказано, у якій справі мене викликають. Викликав деякий слідчий Вовк”, - розповів Волосянкін.

На допиті Волосянкіна запитували, чи бачив він на Банковій Дмитра Корчинського та Андрія Дзіндзю, а також просили викласти свою версію подій.

“На допит мене викликали у зв'язку зі штурмом Банкової. Мене попросили викласти свою версію подій, хронологію я розповів. Додатково мене запитали, чи не бачив я Корчинського і Дзіндзю. Я сказав, що Корчинського не бачив, а Дзіндзю, якби і бачив, то не впізнав би, тому що я з ним особисто не знайомий. Я також наполіг, щоб занесли в протокол особливо жорстоке поводження "Беркуту" з журналістами під час подій 1 грудня. Я розповів про всі подробиці, всіх їхні дії, що сам особисто бачив, що у мене зафіксовано на плівці”, - розповів Волосянкін, додавши, що на допиті слідчі з ним коректно поводилися і не чинили ніякого тиску.

Також журналіст прокоментував своє поранення під час штурму на Банковій. Він зазначив, що не знає, хто кинув в нього каменем, і не може з впевненістю сказати, що кинули в нього цілеспрямовано.

“Я сумніваюся, що в мене кинули цілеспрямовано каменем. Швидше за все, випадковий був камінь. Хоча я точно теж стверджувати не можу - мені камінь потрапив в потилицю, тому я не бачив, хто кидав”, - розповів журналіст.

Нагадаємо, ГПУ викликала на допит журналістів телеканала новин "24", які висвітлювали події 30 листопада й 1 грудня в Києві.

На ім'я генерального директора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова надійшов лист від прокуратури Львівської області, в якому вимагають надати усі відеоматеріали, відзняті 8 грудня у Львові на пр. Свободи працівниками телеканалу ZIK під час проведення мітингу на євромайдані.

Також на допит викликали журналістів телеканалу “Інтер”  та телеканалу “1+1”.

Журналіста Мустафу Найєма теж викликали на допит.

Liked the article?
Help us be even more cool!