ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада затвердила проект щодо прозорості медіавласності

26.11.2015, 13:08

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила проект порядку надання відомостей телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги про структуру власності. Таке рішення Нацрада ухвалила 26 листопада на засіданні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На засіданні також були затверджені відповідні форми документів.

Порядок був розроблений на виконання закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики у сфері телебачення і радіомовлення", прийнятого Верховною Радою у вересні 2015 року. Цей закон зобов'язує суб'єктів інформаційної діяльності (телерадіомовників та провайдерів програмної послуги) розкривати інформацію про реальну структуру власності та надавати відомості про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) компаній.

Крім того, закон забороняє створення і діяльність телеорганізацій за участю юридичних осіб, зареєстрованих в офшорних зонах, перелік яких визначено Кабінетом Міністрів України, а також відповідних фізичних осіб-підприємців, фізичних осіб та осіб без громадянства.

Найближчим часом проект документа буде оприлюднений на сайті Нацради для громадського обговорення.

Як повідомляв ІМІ, 1 жовтня набув чинності ухвалений Верховною Радою 3 вересня закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення”.

24 листопада виконавчий директор Інститут масової інформації Оксана Романюк повідомила, що українські медіа до 24 квітня 2016 року зобов'язані надати інформацію про своїх власників і кінцевих бенефіціарів до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Штраф за неподання такої інформації - 28 000 гривень.

Фото з www.nam.org.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!