ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАТО вірить, що блокування російських сайтів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова

17.05.2017, 12:06

НАТО вірить, що застосування санкцій щодо російських сайтів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова. Про це “Європейській правді” повідомив представник Північноатлантичного альянсу.

“Український уряд дав чітко зрозуміти, що цей указ є питанням безпеки, а не свободи слова”, - повідомили у НАТО.

Представник Альянсу нагадав, що НАТО співпрацює з Україною у процесі її реформування, в тому числі у сфері демократії, верховенства права і прав людини.

“Свобода слова охоплюється цим діалогом. Ми віримо у відданість України своїм міжнародним зобов'язанням, і тому, що в країні діє система стримувань і противаг”, - заявили в НАТО.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

ЄС чекає від України детальніших пояснень щодо цього указу.

Liked the article?
Help us be even more cool!