ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Наші гроші. Львів" виграли суд в СБУ у справі декларацій

19.05.2017, 14:27

Львівський окружний адміністративний суд 18 травня задовольнив позов журналістки сайту “Наші гроші. Львів” Юлії Костюк до Служби безпеки України у справі про відмову в наданні декларацій про доходи керівництва Управління СБУ у Івано-Франківській області. Суд визнав дії СБУ протиправними і зобов’язав надати копії запитуваних документів, повідомляє “Наші гроші.Львів”.

Як пише видання, ще у 2016 році СБУ відмовилась надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 рр. начальника Управління СБУ у Івано-Франківській області Дідуха Петра Олексійовича та його заступників. Підставою для відмови було вказано те, що інформація про особу не може бути поширена без її згоди, а інформація про особовий склад СБУ, який займається оперативно-розшуковою, розвідувальною або контррозвідувальною діяльністю, відноситься до державної таємниці.

Справу у суді розглядав суддя Андрій Гулик. Рішення ще не вступило в дію, протягом 10 днів після отримання повного тексту рішення СБУ може подати апеляційну скаргу.

Як повідомляв ІМІ, журналісти сайту “Наші гроші. Львів” подали до суду на Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області з приводу ненадання публічної інформації. Журналісти просили надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 роки начальника УСБУ в Івано-Франківській області Дідуха Петра Олексійовича, а також його заступників.

У свій відповіді СБУ відмовило у наданні інформації. Розпорядник посилається на ч. 2 ст. 32 Конституції України, ч. 2 ст. 11 ЗУ “Про інформацію” та  ч. 2. ст. 7 ЗУ “Про доступ до публічної інформації” (не допускається поширення інформації про особу без її згоди).

Liked the article?
Help us be even more cool!