ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині арештували російську документалістку Беату Бубинець. В АТО зазначили, що не арештували, а зупинили

11.08.2014, 10:42

10 серпня у місті Щастя Луганської області арештовано випускницю Школи Марини Разбєжкіної, російську режисерку-документалістку Беату Бубенець. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Разбєжкіна, пише “Телекритика”.

«Вона в Україні ще від часів Майдану. Знімала кіно. Десь півтори години тому Беата відправила своєму приятелю смску "мене арештували"», - зазначила документаліст. Також Разбєжкіна додала: «Ми будемо вдячні за будь-яку інформацію про те, де вона зараз і що з нею відбувається».

Згодом Разбєжкіна написала, що з затриманою документалісткою все гаразд, її звільнили, але відпустять тільки ранком 11 серпня через можливу небезпеку вночі.

Як повідомив речник АТО Олексій Дмитрашківський, Бубинець перебуває наразі у безпеці. Також він підкреслив, що документалістку не арештували, а зупинили.

За його словами, зараз  Бубинець снідає, а потім вирушить у штаб АТО. «Акредитації при собі вона не мала, лише усно повідомила, що веде зйомки фільму. Телефонного зв`язку, щоби зв`язатися й встановити її особу, при зустрічі з Беатою не було», - сказав Дмитрашківський.

Речник АТО наголосив: «Перед тим, як починати роботу, журналіст чи оператор має з`явитися в штабі АТО. Ми повинні узгодити його роботу з блокпостами, адже самостійно пересуватися в зоні АТО небезпечно».

Як писала «Телекритика», фотокореспонденти й оператори  нарікають на жорсткі обмеження щодо зйомок в зоні АТО. «Все робиться так, щоб ти не побачив і не зняв нічого!!! Уже набридло, що українська армія наводить зброю в нашу сторону, а начальство АТО не дає можливості знімати навіть побутові моменти в таборі, не кажу вже про артилерію і звільнення міст», - зазначив фотограф-документаліст, лауреат міжнародних фотоконкурсів Максим Дондюк.

Також він додав: «Я вже підключив настільки високі зв'язки, дав обіцянку не публікувати фото до зміни локацій або війни, не видавати позиції, жити з військовими в їхніх умовах,оплачувати всі свої витрати самостійно і передавати фото для користування АТО. Україна не зможе побачити як українські військові захищали батьківщину, будуть тільки жахи з боку сепаратистів. Така проблема у кожного фотографа в зоні АТО».

Liked the article?
Help us be even more cool!