ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС засекретило відпустки Авакова, посилаючись на АТО та існуючі загрози для життя

18.05.2017, 14:42

Міністерство внутрішніх справ України утрималось від надання інформації на запит “Українських новин” про те, коли в 2016-2017 роках міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ходив і планує піти у планові щорічні оплачувані відпустки. Про це повідомляє “Доступ до правди” з посиланням на “Українські новини”.

У відповіді МВС зазначено, що інформація про те, коли Аваков планує та був на відпочинку, може створити загрозу його безпеці.

“Зважаючи на проведення антитерористичної операції та існуючі загрози для життя та здоров’я членів уряду, у тому числі міністра внутрішніх справ України, які підтверджуються заявами у ЗМІ Російської Федерації, від надання інформації про планування та перебування у відпустках міністром внутрішніх справ України Аваковим Арсеном Борисовичем утримуємось”, - йдеться у відповіді.

При цьому “Українські новини” зазначають, що ще в грудні 2016 року в МВС відповідали на запити про відпустки Арсена Авакова.

Юристка Центру демократії та верховенства права Христина Буртник зазначила, що у даному випадку відповідь МВС не відповідає вимогам Закону України “Про доступ до публічної інформації”. “Розпорядник не вказав, до якого виду інформації з обмеженим доступом належить запитувана інфомація. А якщо розпорядник не прийняв рішення про віднесення такої інформації до, скажімо, службової, то немає ніяких підстав її не надавати – інформація є відкритою і має бути надана, навіть якщо може завдати шкоди”, - сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!