ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівський тижневик ZIK припиняє своє існування

02.11.2012, 05:23
Львівський тижневик ZIK з 2 листопада 2012 року припиняє своє існування. Про це повідомляється на сторінці тижневика у Facebook.
Редакція зазначає, що за 10 місяців роботи видання стало самоокупним.
“Проте керівництво холдингу ZIK вважає проект невдалим та збитковим у подальшому. Сьогодні нам повідомили, що керівництво газети не впоралося із поставленими цілями. Можливо. Не нам про це судити. Ми дякуємо Вам, що підтримували нас увесь цей час, матеріально і морально”, - звертається редакція до читачів.
Подаємо повністю текст заяви:
“Шановні читачі, прихильники тижневика ZIK! Від сьогодні тижневик припиняє своє існування. За 10 місяців нашої роботи видання стало успішним комерційним проектом – прибуток за цей період становив близько 300 тисяч гривень. Хочемо тішити себе надією, що стали не лише комерційно успішним виданням, а й цікавим і потрібним нашим читачам. Вже з першого місяця свого існування тижневик був самоокупним. Проте керівництво холдингу ZIK вважає проект невдалим та збитковим у подальшому. Сьогодні нам повідомили, що керівництво газети не впоралося із поставленими цілями. Можливо. Не нам про це судити. Ми дякуємо Вам, що підтримували нас увесь цей час, матеріально і морально. Для того, щоб не бути голослівними, наводимо округлені фінансові показники газети за 10 місяців її виходу: січень +3500, лютий +3000, березень +29500, квітень + 8700, травень – 4300, червень – 4900, липень +1000, серпень +39000, вересень +30500, жовтень +195000. Дякуємо всім!”.

Генеральний директор ТОВ «Західна інформаційна корпорація» - видавця газети - Роман Любицький підтвердив інформацію, пояснивши все нерентабельністю проекту: «Якщо бізнес нерентабельний і невигідний, безумовно, він припиняє своє існування. Ми не те, щоб прийняли рішення закрити газету. Всім журналістам, які працювали у виданні, ми запропонуємо щось узамін, просто все буде переведено в інтернет». Він нагадав приклад американського тижневика Newsweek, який з Нового року закриває друковане видання і залишається тільки в інтернеті.

Газета ZIK проіснувала 10 місяців. За словами Любицького, планувалося, що за півроку вона вийде на певні показники тиражу і принаймні не буде збитковою. «Коли відкриваєш проект, розраховуєш у найкоротші терміни стати прибутковим. Кожного кварталу мало бути нарощення, на жаль, його не було. Великі списання...», - зауважив гендиректор.

Роман Любицький наголошує, що журналісти не володіють інформацією про фінансові показники. «Можу вас запевнити, що якби ситуація була інакшою, якби бізнес працював принаймні не в збиток, то він був би збережений», - наголосив гендиректор.

Любицький заперечив припущення «Телекритики», що газета була потрібна тільки на час виборчої кампанії, і щойно вибори закінчилися - її закрили: «Ні, це не так. Виборча кампанія активно стартувала у вересні, а газета анонсувалася з грудня минулого року і була випущена в січні. Жодного політичного чи виборчого підтексту немає. Просто газета виявилася економічно нерентабельною».

Генеральний директор не виключає, що газета відновить свій вихід після Нового року, після переформатування та мінімізації витрат.

Liked the article?
Help us be even more cool!