ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівські журналісти визначили свого головного кандидата на "Ворога преси"

20.05.2015, 13:09

Львівські журналісти визначили кандидатом №1 на звання “Ворог преси” у Львові завідувачку кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім.Івана Франка, професорку, докторку юридичних наук Людмилу Луць. Про це 19 травня на прес-конференції “Незаконний тиск на журналістів” повідомив заступник голови ЛОО НСЖУ Андрій Болкун, повідомляє Вголос.

За його словами, кандидатуру Луць незабаром скерують на участь до конкурсу “Ворог преси”, що традиційно проводять напередодні Дня журналіста.

“Цього року для вручення такого “почесного” звання обрали професора національного університету імені Франка Людмилу Луць. Звичайно, у нас багато кандидатів на це звання, але пані Луць є кандидатом №1. І якщо її обере комісія, обов’язково запросимо на святкування Дня журналіста і в присутності всіх мас-медіа області вручимо відповідну нагороду”, – зазначив Андрій Болкун.

Він нагадав, що метою конкурсу “Вороги преси” є виявлення тих осіб, які перешкоджають журналістам у їхніх професійних обов’язках, ігнорують їхні звернення або вчиняють будь-які дії, спрямовані проти журналістів та медіа.

Щодо кандидатури Луць, то Болкун зазначив, що професорка подала позов одночасно на видання “Гал-інфо”, спілку журналістів, кореспондента Віктора Корнієнка, який є автором журналістського матеріалу і розслідування, в якому фігурує згадана професор, і вимагає сплатити їй у сумі 90 тис. грн.

“Ми вважаємо, що цей факт є шокуючим, таким, що ображає всю журналістську спільноту і свідчить про те, що методи тиску через суди на журналістів дедалі більше трапляються”, – зазначив Андрій Болкун і додав, що вірить у справедливий суд і сподівається, що в цій справі буде ухвалено правильне рішення.

Водночас заступник голови спілки сказав, що суми, які вимагають позивачі від ЗМІ, є нелогічними і позбавленими здорового глузду.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2014 року редактор львівського правозахисного сайту "Правком" та член НСЖУ Віктор Корнієнко заявив про погрози на його адресу від фігурантки його журналістського розслідування, завідувача кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету Людмили Луць. Журналіст просив Генерального прокурора Віталія Ярему відреагувати на факти щодо перешкоджання журналістській діяльності та вжити заходів для об’єктивної перевірки фактів, з’ясованих в ході журналістського розслідування (що можуть свідчити про вчинення корупційних та шахрайських дій з боку професора права Людмили Луць).

14 листопада 2014 року Галицький райвідділ міліції м. Львова розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Людмили Луць.

У лютому 2015 року Людмила Луць подала до Шевченківського районного суду м.Львова позов проти редактора львівського правозахисного та антикорупційного порталу “Правком”, члена НСЖУ Віктора Корнієнка і проти агенції регіональної інформації та аналітики “Гал-інфо”.

Від “Гал-інфо” Луць вимагає видалити із сайту статтю Віктора Корнієнка під назвою “Львівському журналісту погрожує професор права?”. З автора -  стягнути на свою користь “60000 грн. моральної шкоди за розповсюдження недостовірної інформації щодо неї”. Також, за інформацією видання, другу позовну заяву Луць подала до Сихівського райсуду Львова – проти вчительки Тетяни Заячук, за зверненням якої Віктор Корнієнко проводив розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!