ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцька газета "Хроніки Любарта" заявляє, що податкова погрожує їй перевіркою

10.09.2012, 03:55

Луцька обласна Державна податкова інспекція погрожує газеті «Хроніки Любарта» проведенням документальної позапланової перевірки, незважаючи на мораторій на перевірки засобів масової інформації під час виборів. Про це 10 вересня розповів головний редактор часопису Андрій Лучик, повідомляє ZIK.


Лучик надав копію листа за підписом заступника начальника Луцької ОДПІ С.Сави № 12225 від 28 серпня 2012 року. В документі податківці вимагали у 10-денний термін надати документальне підтвердження витрат, які відображені в поданій податковій декларації з податку на прибуток за І півріччя 2012 року.


«При невиконанні даних вимог Луцькою ОДПІ буде вирішене питання щодо проведення документальної позапланової виїзної перевірки ТзОВ «Редакція газети «Хроніки Любарта» згідно п.п. 78.1.1 п.78.1 ст.78 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. № 2755-VI», - йдеться у листі.


«Насамперед, така перевірка є незаконною. Витребування документів також є незаконним, адже існує лист ДПС до своїх регіональних підрозділів, в якому чітко зазначається, що до кінця виборчої кампанії накладається мораторій на будь-які перевірки ЗМІ», - зазначив Луцик.


Він підкреслив, що цей лист «дивним чином співпав з іншими виявами політичної цензури в Інтернеті». Для прикладу, Лучик нагадав, що на найпопулярнішому луцькому форумі прикрили теми, де обговорювався один із кандидатів в народні депутати.


«Десь півроку тому податкова також зверталася до нас з претензією про сплату ПДВ. Вони фактично погрожували відібрати в нас свідоцтво платника ПДВ. Тоді ми тихо-мирно це питання вирішили без залучення широкого кола громадськості. У цьому випадку я вважаю це політичним тиском і було б неправильним мовчати», – стверджує журналіст.


Нагадаємо, Державна податкова служба України наклала мораторій у третьому кварталі 2012 року на перевірки засобів масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!