ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіровоградська НСЖУ заявляє про тиск на олександрійський канал "Контакт-ЛТД" з боку міської адміністрації

29.11.2012, 02:00

Кіровоградська обласна організація Національної спілки журналістів України заявляє про тиск на телерадіокомпанію міста Олександрії (Кіровоградська область) «Контакт-ЛТД» з боку міської адміністрації, яка наказала демонтувати кабельні мережі телеканалу. Про це йдеться в заяві правління організації, повідомляє УНІАН.

Автори заяви стверджують, що "Олександрійський міський голова Степан Цапюк та його перший заступник Людмила Давиденко вже другий рік поспіль активно борються з непідконтрольними їм місцевими засобами масової інформації, приймаючи незаконні рішення".

У Кіровоградській НСЖУ нагадують, що минулого року олександрійські міська влада вперше спробували демонтувати кабельні мережі телаканала ТРК «Контакт-ЛТД», але тоді демонтаж вдалося зупинити завдяки втручанню державних органів влади та громадськості, що встали на захист незалежної телекомпанії.

Сьогодні, як заявляють у спілці, «олександрійський міський голова та його однодумці ініціювали новий виток конфлікту, вдруге прийнявши рішення про демонтаж кабельної мережі». Причиною такої поведінки олександрійського міського керівництва автори заяви вважають принципову позицію журналістів, які не заграють з владою, критично оцінюють її роботу і систематично інформують громадськість про відверто непрозорих, протиправних та корупційних угодах чиновників. «Вважаємо нинішні дії міської влади Олександрії ганебним і неприхованим тиском на свободу слова» - заявляють у НСЖУ.

Як повідомив голова Кіровоградської організації НСЖУ Юрій Сердюченко, 28 листопада журналістська організація звернулася з приводу тиску на ЗМІ в прокуратуру області. У свою чергу ТРК «Контакт-ЛТД» оскаржить рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради про демонтаж кабельних мереж в суді.

Нагадаємо, 25 жовтня 2012 року журналісти міста Олександрії Кіровоградської області заявили про погрози від мера міста Сергія Цапюка за критичні публікації. Зокрема, в заяві йшлося про те, що мер погрожував знищити після виборів редакцію газети “Городской курьер”, ТРК “Контакт-ЛТД” та міський веб-портал “Олександрійські новини” і розправитись з журналістами цих ЗМІ.

Також в НСЖУ нагадали, що в жовтні директор олександрійської телерадіокомпанії «Контакт-ЛТД» Ігор Педань заявляв про погрози з боку міського голови Олександрії С.Цапюка «розібратися» з телеканалом після парламентських виборів. Як повідомили в Олександрійській міськраді, «Контакт-ЛТД» ігнорувало звернення щодо дотримання законодавства в частині використання каналів зв'язку в житлових будинках і самовільно підключаються до внутрішньобудинкових мереж пристрої, що підсилюють кабельне телебачення. В той же час в телекомпанії повідомили, що існують договори та всі необхідні документи, згідно з якими телекомпанія користується мережею законно.

23 листопада журналісти міста Олександрії Кіровоградської області заявили про утиски свободи слова з боку мера міста Степана Цапюка. Як приклад журналісти наводять рішення виконкому Олександрійської міської ради від 15 та 22 листопада щодо демонтажу телевізійних кабельних мереж телерадіокомпаній “Інтелкон” та "Контакт-ЛТД". 

Liked the article?
Help us be even more cool!