ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін пропонує за неправомірну трансляцію Євро-2012 позбавляти волі

28.03.2012, 05:57
Кабінет Міністрів пропонує встановити максимальний штраф за незаконне використання логотипів УЄФА (наприклад «Євро-2012») у розмірі 85 тисяч гривень, а за трансляцію чемпіонату Євро-2012 у громадських місцях без дозволу УЄФА на екранах з діагоналлю більше 3 метрів пропонує позбавляти власників закладів волі на два роки.

Про це йдеться в урядовому законопроекті № 10267 «Про права інтелектуальної власності та репутації Об'єднання європейських футбольних асоціацій», внесеного на розгляд Верховної Ради, пише «Коммерсант-Украина».

Зокрема, Кабінет Міністрів запропонував парламенту значно збільшити розміри штрафів та термінів позбавлення волі за порушення прав інтелектуальної власності УЄФА та партнерів чемпіонату.

Максимальний штраф за незаконне використання логотипів УЄФА (наприклад «Євро-2012») пропонується встановити у 85 тис. грн, тоді як Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає максимальне покарання у 3,4 тис. грн.

За незаконне копіювання записів футбольних матчів і розповсюдження їх в інтернеті користувачі і власники ресурсів можуть бути позбавлені волі на термін до шести років (зараз п'ять років).

За незаконне використання словосполучення "Євро-2012” в доменному імені, розміщення рекламних банерів на сайтах з символікою чемпіонату або трансляції матчів в інтернеті власники сайтів, крім штрафу, можуть позбутися ще домену та серверів.

Крім того, за трансляцію чемпіонату в громадських місцях без дозволу УЄФА на екранах з діагоналлю більше 3 метрів пропонують позбавляти власників закладів волі на два роки (зараз відповідальність за ці дії не передбачена). А водіїв за незаконне нанесення на автомобіль емблем чемпіонату або перевезення контрафактної продукції можуть позбавити прав на три місяці.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр Борис Колесников, вимоги до України, на основі яких було розроблено законопроект, УЄФА висунула ще п'ять років тому. "Це одна з обов'язкових умов проведення чемпіонату", - зазначив він.

Офіційні партнери Євро-2012, які заплатили за спонсорські пакети чималі кошти, вітають посилення відповідальності за порушення авторських прав.
 
Фото - "Коммерсант-Украина"
Liked the article?
Help us be even more cool!