ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам Громадського ТБ призупинили акредитацію в зоні АТО

12.07.2016, 11:21

Матеріал Громадського ТБ, відзнятий у промзоні Авдіївки Донецької області, пройде експертизу. На цей час двом журналістам Громадського ТБ - Анастасії Станко та Костянтину Реуцькому - призупинено акредитацію у зоні АТО, повідомляється на сайті Громадського.

Згідно з повідомленням, 11 липня представники Громадського телебачення зустрілися зі співробітниками Міністерства оборони, Адміністрації Президента, СБУ та прес-служби ВДВ для обговорення звинувачень на адресу журналістів, які працювали в Авдіївці Донецької області 6 липня.

Сторони домовились про створення робочої групи для з’ясування обставин конфлікту. Громадське вирішило не публікувати сюжет, який відзняли журналісти у промзоні Авдіївки, до завершення експертизи.

Експертизу матеріалу проведуть спеціалісти Міністерства оборони, а додаткову експертизу - Інститут масової інформації.

Експертиза може тривати близько двох тижнів.

Як повідомляв ІМІ, 8 липня прес-центр штабу АТО попросив СБУ призупинити акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента “Нової газети” Юлії Полухіної через грубе порушення правил роботи журналістів у зоні АТО, зокрема, розкриття позицій сил АТО.

Редакція Громадського ТБ вважає заяву прес-центру АТО щодо відкликання акредитації журналістів непорозумінням, закликає разом розібратися у ситуації та відмовитися від необґрунтованих обвинувачень.

Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що кореспондентка російської газети “Новая газета” Юлія Полухіна порушила правила роботи в зоні АТО, маючи прес-карту АТО. Зокрема, кореспондентка опублікувала відео з місць розташування українських військових під Авдіївкою (Донецька область). За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти.

Liked the article?
Help us be even more cool!