ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст «Експресу» Зозулінський заявляє, що заборгованість по зарплаті йому не погасили

18.02.2013, 00:06

Редактор відділу спеціальних проектів газети «Експрес» Тарас Зозулінський стверджує, що заборгованість по зарплаті йому не погасили. З цього приводу він написав три заяви до прокуратури на дії головного редактора «Експресу» Ігоря Починка, повідомив він «Телекритиці».

За його словами, він працював у газеті «Експрес» з 22 листопада до 30 листопада 2012 року за сумісництвом (основне місце праці - газета «Львівщина», видавцем якої було комунальне підприємство «Львів-ТБ»), а з грудня розпочав роботу у штаті на посаді редактора відділу спеціальних проектів.

Конфлікт з Ігорем Починком почався тоді, як він відмовився підписувати своїм прізвищем одну зі статей після того, як вона зазнала суттєвої редактури, розповів Зозулінський.

«У нас була умова: своє прізвище ставить Світлана Мартинець і додає відділ розслідувань, оскільки документи для неї знайшов я, і це моє право отримати винагороду за роботу. Однак вийшов матеріал про цю оборудку, про те, що Ярослав Дубневич з Михайлом Гичкою та його сином Назарієм Гичкою вкрали близько 5 млн. грн. у мешканців міста Львова на тендері на закупівлю медичного обладнання і на закупівлю томографів для львівського обласного медичного центру. І я бачу, що там стоїть підпис «Світлана Мартинець» і «Тарас Зозулінський»», - розказав він.

Журналіст стверджує, що після цього він почав «скандалити зі Світланою Мартинець та з Ігорем Починком», і відтоді почались проблеми з невиплатою зарплати. За його словами, у бухгалтерії йому повідомили, що за листопад зарплати не буде.

Також він розповів, що з самого початку роботи він домовився з Починком про зарплату 7 тисяч гривень. При цьому він додав, що розмова про розмір заробітної платні записана у нього на диктофон. «У грудні мені виплатили близько 6 тисяч. Однак у січні мені чомусь заплатили лише 2180 гривень. За листопад мені не виплатили жодної копійки. Мені повідомили в прокуратурі, одне кримінальне впровадження буде передане до підзвітності податкової Львівської області, друге і третє будуть передані у франківський райвідділ міліції. Начальник райвідділу міліції Віталій Горський підтвердив, що їм прийшли матеріали по двох кримінальних впровадженнях і зараз триває розслідування», - додав він.

Проте Зозулінський наразі продовжує працювати в «Експресі», хоча й написав заяву про звільнення. За його словами, вона не підписана керівником видання, оскільки він з 9 лютого перебуває на лікарняному: «Заяву на звільнення за власним бажанням я був змушений написати, оскільки Ігор Починок не дозволив мені взяти відпустку ні за свій рахунок, ні за рахунок чергової відпустки. А мої батьки зараз перебувають у важкому стані».

«Експрес» зайняв таку позицію, що нібито представники прокуратури та міліції здійснюють тиск, це не правда. Їх дії пов'язані якраз з моїми заявами та повідомленнями про вчинення злочину Ігорем Починком. Хоча в Україні є презумпція невинності, і злочинцем можна назвати тільки після рішення суду, але я  зібрав усі докази і питання доведення його вини та потрапляння у місця позбавлення волі - це лише питання часу», - наголосив Зозулінський.

У свою чергу Ігор Починок зазначив, що після  появи у ЗМІ інформації про те що  начебто існували проблеми зі своєчасністю виплати зарплат журналістам «Експресу», він звернувся до бухгалтерії з проханням надати відповідні роз'яснення. «Керівник  підприємства звернувся офіційно у банк з проханням підтвердити факти зарахувань зарплатних коштів на особову картку Зозулінського. Згідно з наданими даними, я бачу, що Зозулінському за період його роботи сім разів зараховувались кошти заробітної плати. Вісім разів він знімав ці кошти зі своєї картки. Він у нас працював з грудня, і його середньомісячна зарплата складала орієнтовно 5 тисяч гривень. Всі ці кошти перераховувались на зарплатну картку», - розповів він.

Нагадаємо, Тарас Зозулінський звернувся до прокуратури Франківського району міста Львова з заявою про невиплату заробітної плати керівником видання - Ігорем Починком.  Прокуратура внесла відомості про  цю заяву до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. І за підслідністю відправила заяву до органів внутрішніх справ, які  й проводитимуть розслідування.

Ігор Починок інформацію про невиплату зарплати заперечив і розказав, що Тарас Зозулінський написав заяву на звільнення  4 лютого.

6 січня кореспондент  газети «Експрес» Тарас Зозулінський знайшов у своєму домашньому одязі автономний прослуховуючий пристрій. Журналіст  та редакція газети подали заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби Безпеки у Львівській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!