ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Інтер" вважає рішення Нацради незаконним і оскаржуватиме у суді

22.03.2018, 15:57

Телеканал “Інтер” вважає необґрунтованим та незаконним рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про оголошення каналу попередження та оскаржуватиме це рішення у судовому порядку. Про це йдеться у заяві телеканалу від 22 березня.

Канал зауважує, що мав дозвіл на показ фільмів “Ирония судьбы, или С легким паром!” і “Москва слезам не верит”.

“На кожен із цих фільмів уповноваженим державним органом – Державним комітетом із кінематографії – були видані офіційні дозвільні документи для телевізійного показу на території України – державні прокатні посвідчення. Незважаючи на це, Нацрада незаконно застосувала санкцію до телеканалу.”, - йдеться у заяві каналу.

Канал зауважує, що, беручи до уваги винесене Нацрадою попередження, “змушений зробити в ефірі заміну фільмів, які, на думку Нацради, не дозволені до показу”. При цьому “Інтер” ще раз акцентує увагу, що у нього є всі дозвільні документи на демонстрований продукт, зокрема прокатні посвідчення, видані Держкіно.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалам “Інтер” та СТБ  за трансляцію в грудні 2017 р. – січні 2018 р. фільмів за участі акторів, які внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Так, “Інтеру” за фільми “Москва сльозам не вірить” за участю Олега Табакова та “Іронія долі, або З легкою парою!” за участю Валентини Тализіної.

СТБ показав чотири фільми: “Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика” за участю Наталії Варлей; “Іронія долі, або З легкою парою!” за участю Валентини Тализіної; “Москва сльозам не вірить” за участю Олега Табакова та “Любов і голуби” за участю Олександра Михайлова.

Liked the article?
Help us be even more cool!