ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура запевняє, що контролює всі випадки порушень прав журналістів

04.04.2012, 01:18
Генеральна прокуратура України тримає на контролі всі випадки порушення прав журналістів та проводить відповідні перевірки. Про це повідомив заступник Генерального прокурора Віктор Занфіров на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомляється на сайті президента України.

Також ГПУ взяла на контроль факти порушень прав журналістів, інформація про які надійшла останнім часом, зауважив Занфіров. Зокрема, про випадок із нанесенням тілесних ушкоджень представнику «Репортерів без кордонів» в Україні Оксані Романюк, інцидент із нападом на знімальну групу телеканалу ICTV та конфлікт, що виник між журналістами 5 каналу та правоохоронцями під час акції протесту у Святошинському районі Києва.
 
Крім того, повідомив Занфіров, щодо інциденту зі знімальною групою ICTV ще не завершені дослідчі перевірки. За тиждень, сказав Занфіров, буде прийнято відповідне рішення щодо порушення чи непорушення кримінальної справи по даному випадку.
 
Крім того, повідомив Занфіров, працівники ГПУ провели нараду з фахівцями Інституту масової інформації (ІМІ), на якій обговорили всі 108 фактів звернень від журналістів щодо порушення їх прав, які надійшли до Міжвідомчої робочої групи. За результатами наради сторони домовилися припинити розгляд 25 випадків, які, за спільною згодою, не стосуються професійної діяльності журналістів. Занфіров запевнив, що Генпрокуратура й надалі співпрацюватиме з ІМІ щодо розгляду звернень журналістів з тим, аби «прийняти зважені рішення з більшості питань».

«Частину питань ми зняли, а частину тримаємо на контролі і будемо інформувати про результати перевірки та прийняті рішення», - сказав Занфіров.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!