ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Філіппінський уряд скасував ліцензію новинного сайту Rappler

17.01.2018, 16:11
Фото - www.theguardian.com

Філіппінський уряд скасував діючу ліцензію відомого новинного сайту Rappler. У сайту виник конфлікт із діючим президентом Родріго Дутерте через критичне висвітлення його жорстокої боротьби з наркобізнесом. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian.

Уряд звинуватили у спробах змусити замовкнути незалежну журналістику та придушити вільну пресу в країні.

Прес-секретар президента всі звинувачення відкинув, повідомивши, що Rappler та Rappler Holdings Corp порушили положення конституції країни, які обмежують володіння медіа. Згідно із законодавством, усі власники та топ-менеджери медіакомпанії мають бути філіппінцями.

Минулого року президент заявив, що сайт має американський власників, і пообіцяв викрити Rappler.

Редакторка Rappler Чай Хофілена заявила, що компанія подасть апеляцію на рішення Комісії з цінних паперів та біржі, яке має набути чинності через 15 днів. В офіційній заяві видання йдеться про те, що сайт зазнає утисків з боку уряду ще з 2016 року. “Ми продовжимо готувати для вас новини й триматимемо уряд підзвітним за їхні дії та рішення”, - пообіцяв Rappler.

Торік президент Родріго Дутерте назвав найбільшу філіппінську газету Philippine Daily Inquirer та один із провідних телеканалів ABS-CBN “сучими синами” й попередив їх про кармічні наслідки через критику його війни з наркоторгівлею.

Нагадаємо, минулого року президент Філіппін Родріго Дутерте визнав, що його команда фінансувала армію “тролів” у соцмережах під час президентської кампанії 2016 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!