ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Димінський вибув зі складу власників ZIK

22.03.2018, 16:21
Фото - УНІАН

Петро Димінський вибув зі складу власників ТОВ – ТРК “Міст ТБ” (логотип “ZIK”) та ТОВ “ТРК “Нові комунікації”, (“Z ZIK”). Відповідні зміни Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала на своєму засіданні 22 березня, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, Нацрада задовольнила заяви цих двох товариств щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), складу пов’язаних осіб, редакційної ради та керівника.

Відтепер кінцевими бенефіціарами будуть лише  три особи: Димінська Олена Іванівна, Димінська Жанна Петрівна, Димінська Анастасія Петрівна.

Змінився і склад пов’язаних осіб, а також директор – замість І. Туркевича став В. Козій. До редакційної ради мовників входять В. Козій, Т. Смакула, Д. Нікуленко, О. Дроздов, вибули – І. Туркевич і В. Зак.

Крім того, Нацрада призначила позапланову виїзну перевірку за ліцензією ТОВ “ТРК “Нові комунікації” через зафіксовані моніторингом ознаки порушення пункту 4 Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Так, 20 лютого 2018 року –  у День Героїв Небесної Сотні та 1 березня 2018 року –  у День вшанування 75-х роковин із часу Корюківської трагедії в ефірі “Z ZIK” зафіксовано відсутність поширення мінімум раз на дві години інформації про день пам’яті в ефірному часі до 07.00. Після проведення перевірки регуляторний орган ухвалить відповідне рішення.

Як повідомляв ІМІ, 15 грудня 2017 року поліція оголосила почесного президента ФК “Карпати” і співвласника телеканалу ZІК Петра Димінського в розшук за підозрою у причетності до ДТП, внаслідок якого загинула людина.

15 грудня 2017 року керівництво телеканалу ZIK заявило, що оголошення підозри інвестору каналу Петру Димінському щодо скоєння смертельної ДТП на Львівщині пов’язано із відмовою власника телеканалу віддати телеканал в управління. Керівництво ZIK стверджує, що нещодавно із пропозицією “віддати телеканал в управління на 3 роки” до Петра Димінського, який зараз перебуває за кордоном, звернулися “від імені Адміністрації Президента України” народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій і його дружина, медіа-експертка Катерина Загорій (Котенко).

Водночас Катерина Загорій повідомила “Українській правді”, що вона разом із чоловіком, Глібом Загорієм, цікавилася телеканалом ZIK у власних інтересах, а Адміністрація президента не має до цього жодного стосунку.

Liked the article?
Help us be even more cool!