ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Донецька облрада розгляне рекомендації ІМІ щодо акредитації журналістів після відновлення своєї роботи

19.12.2017, 13:02

Постійна депутатська комісія Донецької обласної ради після відновлення роботи ради розгляне зміни до Регламенту роботи облради, які рекомендувала внести громадська організація “Інститут масової інформації” (ІМІ) щодо доступу журналістів на засідання ради. Про це представнику ІМІ у Донецькій області Андрієві Романенкові повідомили в апараті Донецької обласної ради.

“В теперішній час, у зв'язку з проведенням на території Донецької області антитерористичної операції, пленарні засідання обласної ради не проводяться через відсутність кворуму депутатів. Отже, рекомендації будуть розглянуті постійною комісією Донецької обласної ради з питань депутатської діяльності, законності та правопорядку після відновлення сесійної діяльності депутатів”, - йдеться у відповіді.

Зазначимо, що в Донецькій обласній раді діє регламент, затверджений ще 2010 року. В останній раз зміни до нього вносилися у 2011 році. Після цього відбулися значні зміни у законодавстві про доступ до публічної інформації. Але відкоригувати Регламент відповідно до нових вимог депутати облради не встигли.

Востаннє Донецька обласна рада проводила своє засідання у Донецьку ще 3 березня 2014 року. Тоді вже будівля обласної ради була фактично заблокована проросійськими активістами і диверсантами. Після захоплення будівлі у квітні, рада переїхала до іншої будівлі, а після звільнення Маріуполя переїхала до Маріуполя, де і відбулася остання сесія обласної ради – 24 вересня 2014 року.

Після цього депутати Донецької облради не збиралися. Востаннє спробу зібрати робили в серпні 2015 року, але тоді сесія, через відсутність кворуму, не відбулася.

У березні 2015 року частину функцій Донецької обласної ради перебрала на себе Донецька військово-цивільна адміністрація.

Нагадаємо, що регламент Донецької обласної ради на предмет його відповідності ЗУ “Про інформацію” та “Про доступ до публічної інформації” у частині забезпечення прав журналістів експерти ІМІ досліджували у рамках проекту “Рада дружня до медіа”, презентація якого відбулася 5 жовтня 2017 року в Києві. Об’єктами дослідження були регламенти 47 міських і обласних рад України. Дослідження показало, що із 47 місцевих рад порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів 17 рад.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!