ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"До ТеБе" заявив, що чиновник з Вугледару безпідставно звинуватив канал у проплаченості

19.05.2017, 14:12

17 травня у місті Вугледар (Донецька область) перший заступник міського голови Євген Матвієнко публічно назвав “проплаченими” журналістку Ольгу Дмитриченко та телеоператора Павла Габелюка із телеканалу “До ТеБе” (Донецька філія Національної суспільної телерадіокомпанії України). Інцидент стався на відкритому засіданні архітектурно-містобудівельної ради у міській раді.

Про це йдеться в заяві філії публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” “Донецька регіональна дирекція” (телеканал “До ТеБе”, радіостанція “Голос Донбасу”).

Як зазначає телеканал, знімальна група виконувала редакційне завдання з підготовки сюжету про хід реконструкції об᾽єктів інфраструктури міста Вугледар, тому і прибула на відкрите засідання.

“Побачивши у залі знімальну групу, присутній на засіданні перший заступник Вугледарського міського голови Євген Матвієнко публічно звинуватив телеканал “До ТеБе”, назвавши його журналіста “проплаченим”. На прохання Ольги Дмитриченко обґрунтувати своє звинувачення, Євген Матвієнко відповів, що йому “неприємно розмовляти” з нашим представником”, - зазначає канал.

Редакції каналу вимагає від Євгена Матвієнка також у публічний спосіб наведення доказів своїх припущень на адресу телеканалу “До ТеБе” та його журналістів, а в разі відсутності таких – публічного вибачення.

Також телеканал звертає увагу Матвієнка на те, що відмова від спілкування з журналістом, а тим більше перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків є неприпустимим. “Також слід нагадати йому про існування та необхідність дотримання Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених Національним агентством з питань державної служби України у 2016 році”, - йдеться у заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!