ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«Беркут» жорстоко побив 1 грудня на Банковій кримського журналіста

24.12.2013, 16:23

1 грудня у Києві на вулиці Банковій бійці “Беркуту” жорстоко побили кореспондента інформаційного порталу «Новоросс.info» Сергія Юрченка. Про це він розповів в коментарі ІМІ.

За його словами, він на Банковій знімав для порталу фоторепортаж. Коли ж в атаку пішов “Беркут”, беркутівці кидали в нього каміння, били кийками, а також один беркутівець вдарив кованим черевиком в обличчя журналісту.

“Коли “Беркут” пішов в атаку, я все це знімав, чого мені втікати, в мене бейдж був, я - журналіст. На мені висіло посвідчення. Я знімав планшетом, коли “Беркут” пішов в атаку, ну побіг, хай біжить. Я ні за білих, ні за червоних, я роблю свою роботу. Я і ще був один журналіст, нас оточили п’ять беркутівців. Я кажу їм, хлопці, я ні за білих, ні за червоних, я - журналіст.

“Беркут” почав спочатку камні кидати, ми залізли на підвіконня, бо вони кийками почали по ногах бити, я почав кричати, що ж ви робите, вб’єте. Вони тоді почали кидати каміння, ми впали звідти. І потім нас просто били, били спочатку троє, втомилися бити, потім двоє било. Я закривав голову. Планшет розбили і забрали його”, - розповів Юрченко.

Також журналіст зауважив, що його цілеспрямовано били в голову: “Вони били в голову. Реально цілились в голову. Я вже такий лежу, мені погано, і тут біжить ще один (беркутівець - ред.) і кованим черевиком мені в обличчя. Тут мені відразу пагано стало. Я весь був у крові - обличчя, куртка. І мене стали відразу виганяти. Я пішов в червоний хрест, мені першу швидку допомогу надали”, - розповів журналіст.

Після цього його відвезли у 17 міську лікарню. Юрченку зашили голову, наклали шість швів. “В мене на правій руці переламаний палець, в мене ліва очниця переламана і верхня щелепа”, - розповів він. Після того його на швидкій відвезли на вокзал, він відправився потягом додому у Сімферополь.

У лікарні Семашка в Сімферополі журналіст провів 21 день.

Liked the article?
Help us be even more cool!