ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальна група «Інтера» потрапила під мінометний обстріл

09.07.2014, 13:17

8 липня в Луганській області військовий журналіст, репортер телеканалу «Інтер» Роман Бочкала та оператор «Інтера» Василь Меновщиков разом з українськими військовими потрапили під мінометний обстріл терористів. Журналіст отримав травми внаслідок падіння з висоти, оператор не постраждав. Про це пан Бочкала розповів у коментарі «Телекритиці». За словами журналіста, 8 липня точився бій у 10 кілометрах від Луганська поблизу селища Металіст. Знімальна група «Інтера» перебувала в розташуванні 30-ї бригади українських військ.

«Наша артилерія працювала по позиціях терористів. Вони, очевидно, нас вичислили і відкрили у відповідь мінометних вогонь. Я перебував на висоті на насипу, звідки знімав. Тут раптом пролунала команда "Повітря", що означає, що летять міни, і є тільки кілька секунд, щоб сховатися. Бігти мені було нікуди. Поблизу був бетонний окоп, куди я з висоти 5-6 метрів стрибнув, важкий, у бронежилеті з каскою. Впав на руку, вибив суглоб, порвав сухожилля», - розповів Роман Бочкала. 

Журналіст, оператор та інші військові встигли сховатися в укриття. Але двоє військових - начмед і десантник - не встигли й загинули під час мінометного обстрілу. «АТО про це не повідомляло, їх немає у зведеннях. Хоча я точно знаю про їхню загибель, тому що ми доставляли їхні тіла», - додав пан Бочкала.

З його слів, поранених евакуювали спершу до військово-польового шпиталю в Луганській області, де надали першу медичну допомогу, зробили рентген. І вже звідти літаком доправили до шпиталю в Харкові. «Коли ми летіли, по нашому вертольоту стріляли бойовики, пілот лавірував, як справжній ас», - зауважив журналіст. У Харкові йому під загальним наркозом зробили операцію. За даними лікарів, стан Романа Бочкали задовільний, тепер він мусить провести місяць-півтора в гіпсі. 

Оператора Василя Меновщикова одразу евакуювати не змогли, тому що було перевантаження вертольоту через велику кількість поранених, уточнив пан Бочкала. Тому його колега залишився чекати наступної евакуації. За інформацією пана Бочкали, зараз пан Меновщиков у складі автоколони вже їде до Харкова. Роман Бочкала змушений повертатися з відрядження до Києва на лікарняний. За його словами, йому телефонували багато колег з каналу, також на «Інтері» пообіцяли надати всю необхідну допомогу в лікуванні та реабілітації. 

В зону АТО Роман Бочкала приїхав у понеділок, 7 липня, після триденного перепочинку в Києві. До цього він безперервно протягом трьох тижнів працював у зоні АТО.

"Телекритика"

Liked the article?
Help us be even more cool!