ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська облрада планує скасувати акредитацію журналістів

30.01.2018, 13:34

Житомирська обласна рада планує скасувати положення Регламенту про акредитацію журналістів та висвітлення своєї діяльності в газеті “Житомирщина” і на обласному телебаченні. Про це йдеться у проекті рішення сесії про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання, опублікованому 30 січня на сайті облради, повідомляє Житомир.info.

Зокрема, проектом рішення пропонується викласти статтю 3 Регламенту у новій редакції.

“Усі представники засобів масової інформації, за наявності посвідчення особи або редакційного посвідчення, можуть вільно та безперешкодно знаходитись у приміщеннях обласної ради, бути присутніми на усіх засіданнях постійних комісій та сесіях. Журналіст, працівник засобу масової інформації зобов'язаний дотримуватися загальноприйнятих правил етичної поведінки та Регламенту роботи обласної ради, не перешкоджати депутатській діяльності та роботі службових і посадових осіб обласної ради”, - йдеться у проекті рішення.

Раніше Регламент передбачав акредитацію журналістів та висвітлення сесій і засідань постійних комісій облради у газеті “Житомирщина”, передачах обласної державної телерадіокомпанії, згідно з укладеними угодами.

Видання нагадує, що перша в цьому році сесія Житомирської обласної ради відбудеться 7 березня.

Як повідомляв ІМІ, 15 грудня 2017 року Комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Житомирської обласної ради підтримала пропозиції громадської організації “Інститут масової інформації” (ІМІ) щодо необхідності приведення регламенту роботи облради у відповідність до норм чинного законодавства, зокрема законів України “Про доступ до публічної інформації” та “Про інформацію”.

Члени комісії позитивно відгукнулися на пропозиції ІМІ, висловивши готовність до співпраці. У результаті депутати доручили апарату ради підготувати проект рішення Житомирської обласної ради з урахуванням запропонованих ІМІ змін до регламенту.

5 жовтня 2017 року в Києві ГО “Інститут масової інформації” презентував результати дослідження “Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” у регламентах місцевих рад”. Регламент роботи Житомирської міської ради ввійшов у рейтинг. Житомирська обласна рада отримала рекомендації ІМІ щодо відповідності регламенту нормам ЗУ “Про інформацію” і “Про доступ до публічної інформації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!