ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Наших грошей" стали екскурсоводами по місцях найбільших розкрадань

23.05.2019, 12:29
Фото – Олег Божко / detector.media

Співзасновники інтернет-видання “Наші гроші” Юрій Ніколов та Олекса Шалайський стали екскурсоводами по місцях найбільших бюджетних розкрадань, повідомляє “Детектор медіа”.

У Києві 18 травня відбулася авторська екскурсія “Київ корупційний”, яку провели журналісти-розслідувачі.

Екскурсію організували за сприяння Інституту розвитку регіональної преси в межах кампанії “Розслідувано в Україні” за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС.

За кілька тижнів до події організатори анонсували на Фейсбуку дату екскурсії, а згодом охочих відвідати подію виявилося багато. Так було вирішено, що екскурсія буде не одна. Згодом відбудуться ще дві такі події – 25 травня та 1 червня.

“Ця екскурсія – пілотний проект, і загалом їх буде кілька. Наш основний маршрут за кілометражем є недовгим: ми проходимо від Маріїнського парку, який знаходиться неподалік станції метро "Арсенальна", до Майдану Незалежності. Проте за часом екскурсія займає до трьох годин, бо по дорозі ми розповідаємо справді багато історій про розслідування, які в нас назбиралися протягом кількох років”, – розповів 18 травня на початку екскурсії Олекса Шалайський.

За його словами, у своїх розслідуваннях вони з Юрієм Ніколовим зазвичай шукають факти зловживань у відкритих джерелах.

“У більшості випадків подібні оборудки проводяться так, щоби публічно все виглядало виключно в межах законодавства. Але часто ми бачимо, приміром, закупівлі за цінами, набагато вищими за ринкові, й це ми просто не можемо ігнорувати. Я переконаний: усі українці мають знати про такі історії. І ті, хто побуває на нашій екскурсії, наступного разу будуть проходити повз ці об’єкти, вже маючи уявлення, що там відбувалося”, –додав журналіст.

Усі, хто хоче побувати на екскурсії від журналістів-розслідувачів 25 травня або 1 червня, можуть заповнити анкету учасника за посиланням. Проте організатори нагадують, що місць залишилося небагато, тому варто записатися якомога раніше, щоби потрапити в групу.

Як зазначають в описі події, Олекса Шалайський і Юрій Ніколов розкажуть, як виглядає фонтан, на який витратили півмільйона доларів, чим білі каштани відрізняються від червоних, куди поділися червоні і хто на цьому заробив. А також про те, як розікрали під забудову землю під заводом “Арсенал”, які скарби знайшли в одній із квартир у Пасажі на Хрещатику і що сталося з їхнім власником; хто й за скільки купив у міста нерухомість на Хрещатику і багато іншого.

Liked the article?
Help us be even more cool!