ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Ольга Решетилова, яка розслідує “справу Ендрю”, заявила про погрози

12.03.2018, 12:14
Фото - Фейсбук Ольги Решетилової

Журналістка та координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова вважає тиском на неї телефонний дзвінок від 11 березня офіцера 8 полку спецпризначення Павла Балова (позивний “Кедр) після її допису у Фейсбук щодо її інтерв’ю з ним у рамках журналістського розслідування у “справі Ендрю”. Про це Ольга Решетилова повідомила ІМІ.

За її словами, вона вже два з половиною роки займається розслідуванням - підривом і розстрілом сьомої зведеної мобільної групи з боротьби із незаконними переміщенням товарів через лінію розмежування “Щастя”, внаслідок чого загинули волонтер Андрій Галущенко, офіцер ДФС Дмитро Жарук і ще троє бійців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

В рамках цього розслідування вона зустрілася з “Кедром” для інтерв’ю, під час якого, зазначила Решетилова, від “Кедра” лунали наполегливі прохання припинити розслідування.

“Під час нашої з ним зустрічі Кедр прямо говорив про те, щоб я “не чіпала Матіоса (Анатолій Матіос - ред.) і Юхимовича (один зі слідчих)”, кілька разів говорив, що може проломити мені голову (напівжартома), в кінці сказав, що відчуває, що я “його людина, а нікого зі своїх людей втрачати не хоче”. Зустріч відбувалася при озброєних підлеглих Кедра. Так, звісно, тоді я сприйняла цю зустріч, як тиск. Проте я займаюся специфічними розслідуваннями, в яких фігурують люди, для яких подібне спілкування є нормою”, - розповіла вона.

Також вона додала, що її здивувало, що “Кедр”, який є одним з фігурантів справи Рубана, зв’язався з нею через посадовця МВС і порадив не втручатися в цю історію. Журналістка розцінює цей його дзвінок як тиск з боку державної системи.

“Коли ж я вирішила додати свою історію до загального портрету “Кедра”, який почав проявлятися в медіа у зв'язку із затриманням Рубана (Володимир Рубан - ред.), я в принципі очікувала на його реакцію. Але мене найбільше здивувало, що він зв'язався зі мною через чиновника МВС. Тобто людина, пов'язана з усіма правоохоронними органами в державі. У кого в такому випадку просити захисту журналісту? Під час розмови прямих погроз не було. Проте тон і стиль спілкування були доволі однозначними. Так, я розцінюю це як тиск. Проте важливо зазначити, що це тиск не з боку конкретного Кедра. А з боку державної системи, яка у зв'язку з конфліктом навчилася використовувати такі “приватні армії” як група “Кедра”, для вирішення своїх задач”, - сказала Ольга Решетилова.

Нагадаємо, 8 березня на КПВВ “Майорське” був затриманий керівник Центру звільнення полонених ГО “Офіцерський корпус” Володимир Рубан. Його звинуватили в спробі переміщення великої кількості зброї з території Донецької області, яка підконтрольна російським окупаційним адміністраціям. СБУ підозрює Рубана у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов.

Liked the article?
Help us be even more cool!