ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізька СБУ зацікавилася журналістом Громадського ТБ після дискусії з головою облСБУ

13.05.2015, 11:21

12 травня у Бердянську під час сесії міської ради голова Запорізької СБУ Олександр Шмітько нахамив журналісту Громадського ТБ Приазов’я Івану Синєпалову, а декілька годин потому журналістом почала цікавитися обласна СБУ. Про це Синєпалов написав у блозі на сайті Остров.

За його словами, конфлікт виник через те, що він намагався спростувати слова голови обласної СБУ про те, що добровольчі батальйони хотіли захопити владу у Бердянську, зокрема, захопити будівлю міськради і проголосити народного мера. Всі звинувачення голови СБУ на адресу добровольчих батальйонів журналіст пов’язує з тим, що на сесії мало розглядатися питання про звільнення міського голови Бердянська Олексія Бакая. За словами журналіста, Шмітько якраз був проти такого звільнення мера.

“Так от, на самій сесії Шмітько заявив, що такі речі (захоплення влади) відбулися у Слов'янську, і тепер там руїни, "всі будинки стоять без даху" (дослівна цитата), і взагалі там жах, якого він не хоче допустити у Бердянську. Тоді в дискусію вступив я. Намагався пояснити йому, що Слов'янськ уже відновлений, і ніяких руїн там і близько немає, у чому заслуга якраз людини, яка стала виконувачем обов'язків мера після арешту Неллі Штепи - Олега Зонтова. Шмітько по-хамськи став перебивати”, - написав Синєпалов.

Декілька годин після сесії, пише Синєпалов, йому почали телефонувати друзі та колеги із Запоріжжя, Києва та інших міст та розповідати, що СБУ уже обдзвонює усіх журналістів області, розпитуючи, хто він такий.

“А хороші люди в Бердянську повідомили, що орієнтування на мене і мого оператора уже висять на блок-постах навколо міста… Офіційно заявляю, що у разі, якщо зі мною щось станеться, винуватці будуть знайдені і покарані у лічені години. Не на того напали. Я - журналіст. І це значно важливіше, ніж уся ваша зброя”, - написав журналіст.

В коментарі ІМІ Іван Синєпалов підтвердив інформацію про конфлікт, додавши, що особисто йому з облСБУ ніхто не телефонував.

Фото - з Фейсбуку Миколи Тішакова

Liked the article?
Help us be even more cool!