ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Законопроєкт про "дематюкацію мови" передбачає штрафи для телерадіоорганізацій, що транслюють нецензурну лайку

03.07.2019, 14:25
Фото – Катерина Мартинович / Kp.kz

Проєкт Закону “Про протидію лихослів'ю” №10414 (про дематюкацію мови), зареєстрований 2 липня у Верховній Раді, передбачає відповідальність у вигляді штрафу для телерадіоорганізацій, які допускають в ефірі нецензурну лайку. 

Згідно з законопроєктом, штрафи у вигляді 10% розміру ліцензійного збору передбачені для телерадіоорганізацій за трансляцію в ефірі “аудіовізуальних творів (крім фільмів), передач, зокрема інформаційних та інформаційно-аналітичних телерадіопередач, програм та/або їх відеосюжетів та інших будь-яких матеріалів, які містять нецензурну лайку (лихослів’я)”.

Також законопроєктом передбачається додаткове включення в дрібне хуліганство використання нецензурної лайки під час трансляції телерадіопередач, засобами масової інформації або через поширення аудіовізуальної інформації в мережі Інтернет, під час публічних виступів. Додатково передбачається відповідальність для публічної особи, яка використала нецензурну лайку, – де б то не було. 

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що його метою та завданням є “боротьба з використанням нецензурної лайки під час трансляції телерадіопередач, публічних виступів,  а також під час розповсюдження матеріалів, що містять нецензурну лайку засобами масової інформації та в інші способи (зокрема, в мережі Інтернет)”.

Liked the article?
Help us be even more cool!