ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатському журналісту у коментарях в соцмережі неоднозначні натяки про смерть

15.08.2017, 14:26
Станіслав Данко, фото - Фейсбук Данко

Під записом у мережі Фейсбук журналіста газети "Срібна Земля" Станіслава Данка з’явився коментар із натяком про смерть. Станіслав Данко спеціалізується на висвітленні тематики спроб встановлення міні-ГЕС у гірських селах Закарпатської області. Про це повідомляє представник ІМІ у Закарпатській області.

Зокрема, журналіст висвітлює як проходять громадські слухання на цю тему в селах та позицію голів сільрад.

Власне, в одному з останніх записів Станіслав Данко виклав відеозапис розмови із головою села Ганичі щодо організації громадських слухань. У коментарі до запису користувач мережі Микола Мица зазначив: “данко своєю смертю точно не помре” (тут і далі орфографію збережено – ред.). На питання іншого коментатора – що мається на увазі, користувач Микола Мица додав: “ну що тут не зрозумілого, псевдо активіст постійно суне свою пику в чужу справу, впевнений що колись нарветься і на серйозну обратку”.

У розмові з представником ІМІ в Закарпатській області журналіст Данко зазначив, що у коментаторі упізнав жителя одного із сіл. “У них (організаторів ініціативи спорудження міні-ГЕС – ред.) така примітивна тактика – або купити, або залякувати”, – резюмував журналіст.

Також Станіслав Данко додав, що в іншому селі – Бедевля, – 14 серпня, сільський голова не впускав на громадські слухання його як журналіста, мотивувавши, що захід лише для місцевих жителів. Втім, після роз’яснення законодавства, журналісту таки вдалося потрапити на слухання.

Як зауважує представник ІМІ, тема спорудження на гірських річках Закарпаття міні-ГЕС останнім часом стала в області гарячою. Зокрема, як відомо із місцевих ЗМІ, більшість громад налаштовані проти, про шкідливість спорудження таких ГЕС наголошують і деякі місцеві екологи.

Відтак, за спостереженням регіонального представника ІМІ, більшість публікацій у закарпатських регіональних ЗМІ містять негативні судження щодо ідей спорудження міні-ГЕС на гірських річках. Водночас користувачі Фейсбук нещодавно активно обговорювали матеріал на цю тему із ознаками джинси, який випустив телеканал “М-студіо”. У сюжеті питання функціонування міні-ГЕС в закарпатських селах було висвітлене як суто позитивне явище.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний, коментуючи цей випадок, зазначив, що “говорити про погрозу вбивством чи заподіянням фізичної шкоди не є можливим, роблячи висновки з описаного”.

“Для повної картини, варто проаналізувати можливі умисли таких висновків та припущень щодо смерті у коментарях. Проте, якщо вказані коментарі заставили журналіста відчути небезпеку щодо свого життя та здоров'я є можливим звернутися до правоохоронців за допомогою щодо убезпечення себе, а також вирішення питання про наявність правопорушення в описаному”, - сказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!