ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Закарпатські журналісти закликають владу відмовитися від створення Мінінформації

10.12.2014, 16:23

Понад 30 журналістів Закарпаття звернулися до Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з вимогою негайно припинити процес створення Міністерства інформаційної політики України та ліквідувати посаду «міністра інформаційної політики». Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Медійники висловили стурбованість, що нове відомство стане ударом по свободі слова, зокрема, через механізм державного контролю над усіма ЗМІ. Викликало у журналістів занепокоєння й те, що призначення на посаду «міністра інформаційної політики» відбулося без жодних консультацій із журналістами та експертами медіагалузі.

Серед підписантів – штатні та позаштатні працівники друкованих та електронних ЗМІ Закарпатської області, а також регіональні кореспонденти загальноукраїнських ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня Верховна Рада проголосувала пакетом призначення міністів Кабінету Міністрів. Зокрема, народного депутата від Блоку Петра Порошенка Юрія Стеця було призначено міністром інформаційної політики.

Проти створення Міністерства інформаційної політики виступили українські журналісти, низка українських медіа-організацій, а також міжнародних - Репортери без кордонів, Комітет захисту журналістів.

3 грудня представники ЗМІ Чернівецької області заявили, що обурені та несприймають ініціативу влади щодо створення Міністерства інформаційної політики. Такі дії вони вважають наступом на свободу слова, спробою встановити контроль над ЗМІ та створити новий інструмент пропаганди, подібний до того, який діяв в часи совєтчини.

4 грудня у Кіровограді журналісти вийшли на акцію протесту проти створення Міністерства інформаційної політики.

4 грудня близько 20 запорізьких медіа підтримали звернення представників Інституту масової інформації та заяву руху «Стоп цензурі!» про недопущення створення Міністерства інформації України як нового органа пропаганди, націленого на утиск свободи слова.

5 грудня десять редакцій миколаївських ЗМІ та 17 журналістів підписались під відкритим зверненням до Президента України, прем’єр-міністра України та голови Верховної Ради України з вимогою зупинити процес створення так званого Міністерства інформаційної політики України, вбачаючи в цьому спробу наступу на свободу слова, державного втручання та контролю за ЗМІ.

Представники ЗМІ Сумської області звернулися до керівництва держави з вимогою негайно припинити процес створення Міністерства інформаційної політики України та ліквідувати посаду міністра інформаційної політики. Сумські журналісти вважають такий крок наступом на свободу слова.

8 грудня низка українських журналістів та експертів, залучених у роботу з міжнародною аудиторією, висловили категоричну незгоду з ідеєю створення Міністерства інформаційної політики.

9 грудня журналісти Харківської області закликали владу зупинити процес створення Міністерства інформаційної політики України, оскільки вважають такий крок наступом на свободу слова.

Рух "Стоп Цензурі!" виступив категорично проти будь-яких форм запровадження державної цензури в Україні, та розцінив як небезпечні та шкідливі для держави плани влади по створенню Міністерства інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!