ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фальсифікацію справи про убивство Александрова засудили восьмерих осіб

24.03.2012, 10:53
Восьмеро осіб, серед яких четверо колишніх працівників міліції, засуджені за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням Юрія Вередюка у вбивстві журналіста Ігоря Александрова. Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.
Відповідне рішення 20 березня ухвалив Апеляційний суд Луганської області.
Згідно повідомлення Генпрокуратури, колишніх працівників міліції К. та Г. засуджено до 7 та 13 років позбавлення волі відповідно за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням Ю.Вередюка у вбивстві журналіста І.Александрова, а останнього – також за вбивство Вередюка.
Ще двох працівників міліції – Ш. і В. засуджено до 8 років позбавлення волі кожного за пособництво засудженому Г. у вбивстві Вередюка.
Крім цього, вироком суду засуджено ще 4 осіб, з яких громадянина А. визнано винним у пособництві працівникам міліції К. та Г. у фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Ю.Вередюка та дачу завідомо неправдивих свідчень у ній.  
Колишніх працівників міліції позбавлено спеціальних звань.
Законність вироку наразі вивчається Генпрокуратурою.
Нагадаємо, 3 липня 2001 року невідомі жорстоко побили Ігоря Александрова бейсбольними бітами біля входу в телекомпанію ТРК "ТОР" на Донеччині, внаслідок отриманих травм журналіст помер 7 липня у лікарні, неприйшовши до свідомості.
Александров був автором серії телепередач "Без ретуші", в ході яких колишні працівники УБОЗ розповідали про зв`язки місцевого криміналу з правоохоронними органами.
В убивстві Александрова звинувачувався безпритульний Юрій Вередюк, якого, після відкритого судового розгляду 17 травня 2002 року було виправдано.
Донецька обласна прокуратура оскаржила це рішення у Верховному Суді. 19 липня Вередюк помер, за висновками лікарів, від серцевої недостатності.
25 липня Верховний Суд частково задовольнив касаційну скаргу Донецької облпрокуратури, скасувавши вирок Донецького апеляційного суду щодо Вередюка і надіславши справу на нове розслідування.
Пізніше генеральний прокурор Святослав Піскун повідомив, що Генпрокуратурі відомі замовники вбивства журналіста і ці люди оголошені в розшук.
За версією слідства, замовником вбивства Александрова був місцевий підприємець Олександр Рибак, керівник відомого слов’янського підприємства “Укрліта”, організатором – його молодший брат Дмитро, який запропонував своїм знайомим Олександру Онишку та Руслану Турсунову, які є членами краматорського злочинного угруповання “17-та ділянка”, вбити Александрова.
Проте, офіційну версію ставив під сумнів журналіст Володимир Бойко, який провів власне журналістське розслідування, яке було опубліковане в газеті “Свобода” у жовтні 2003 року. За його словами, слідство велося з брутальним порушенням процедури, а тому докази, отримані слідчими, на думку Бойка, були здобуті незаконним шляхом і не можуть розглядатися судом відповідно до статті 62 Конституції України – “обвинувачення не може грунтуватися на доказах, одержаних незаконним хляхом”.
Liked the article?
Help us be even more cool!