ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом побиття фотографа tochka.net порушили справу про хуліганство

17.05.2012, 02:38
За фактом побиття фотографа tochka.net Віталія Лазебника міліція порушила кримінальну справу. Про це повідомляє агентство "Поряд з вами" з посиланням на заступника начальника управління ГУ МВС України в місті Києві Петра Федчука, пише tochka.net.
Кримінальну справу порушено за статтею 296 ч.2 Кримінального кодексу України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку, вчинене групою осіб.
Як повідомляє агентство, справа про побиття журналіста є лише епізодом у справі про знесення будівель у парку "Перемога".
Таким чином, міліція відмовляється визнавати напад на Віталія Лазебника нападом на журналіста при виконанні службових обов'язків, зазначає агентство "Поряд з вами".
У той же час фотограф Віталій Лазебник вже кілька днів не може зв'язатися зі слідчим.
"Мені повинні були надати інформацію про те, чи буде відкрито справу. Відповідно до закону на це відводилося 10 днів з 4 травня (коли подавалося заяву) по 14 травня. Проте я ще досі не отримав жодного документа, мені ніхто не дзвонив, а всі мої дзвінки ігноруються ", - зазначив фотограф.
Нагадаємо, 4 травня фотографа Tochka.net Віталія Лазебника побили при виконанні редакційного завдання. Лікарі класифікували удари залізним прутом по голові як «легкі тілесні ушкодження». За інформацією Tochka.net, очевидці події кажуть, що нападником міг бути директор парку «Перемога» в Дніпровському районі Олександр Товстоног. В адміністрації парку це категорично спростовували.
Водночас у міліції не вважають побитого 4 травня фотографа tochka.net Віталія Лазебника співробітником ЗМІ.
Пізніше портал tochka.net повідомив, що Віталія Лазебника побив саме директором парку "Перемога" Олександр Товстоног під час зйомки знесення церкви 4 травня. Фото людини, що бив фотографа впізнали в парку “Перемога".
Liked the article?
Help us be even more cool!