ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За чотири роки зафіксовано 2 тис. випадків російської дезінформації про Україну - дослідження

26.03.2019, 12:18
Фото - Shutterstock / Свобода

Понад п’ять тисяч випадків російської дезінформації зареєструвала з 2015 року Спеціальна група ЄС боротьби з російською пропагандою. Найбільше випадків дезінформації, понад 2 тисячі, стосувалися України.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на звіт групи.

Експерти ЄС після ретельного аналізу фальшивих повідомлень визначили, наприклад, що дезінформаційна кампанія щодо Азовського моря розпочалася майже за рік до листопадової атаки російських підрозділів на українські кораблі.

“Спершу прокремлівська дезінформація повідомила, що Україна поглибила дно Азовського моря для флоту НАТО, пізніше, що влада в Києві інфікувала море вірусом холери. З’явилася теж інформація про те, що Сполучені Штати працюють над планами розпалювання зіткнень між Росією та Україною біля Азовського моря з 1990-х років”, - зазначили експерти.

У доповіді про випадки російської дезінформації майже 1200 стосувалися США, 700 були про Європейський Союз, з них понад 120 - на тему Польщі. Зокрема, йдеться про звинувачення в агресивній поведінці щодо Сходу, про територіальні вимоги щодо України та мрії відновити імперію.

Понад 400 випадків російської дезінформації було присвячено НАТО і Сирії, не багато менше міграції та приблизно 40 “брекзиту”.

Liked the article?
Help us be even more cool!