ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З запорізької філії НСТУ звільнилася частина команди ранкової програми

13.11.2018, 14:11
Фото - YouTube

12 листопада п’ятеро працівників програми “Ранок” на телеканалі “Запоріжжя” Запорізької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України звільнилися за власним бажанням. За їхніми словами, причиною стала неповага продюсерки філії Наталії Андреєвої до команди “Ранку”, повідомляє “Детектор медіа”.

Наталія Андреєва зазначила, що ці співробітники ще раніше повідомляли кожен окремо, що з різних причин планують звільнитися наприкінці 2018 року, у зв’язку з цим одночасне написання заяв про звільнення їй видається схожим на маніпуляцію. Також вона зазначила, що творча група “Ранку” часто виявляла неповагу до колективу філії, змушувала колег затримуватися на роботі через неналежне планування своєї роботи всередині редакції.

Про звільнення з телеканалу “Запоріжжя” написав у себе на сторінці Олесь Барліг (керівник розважального мовлення телеканалу “Запоріжжя” Віталій Бабенко). Він та ще четверо його колег 12 листопада отримали трудові книжки та залишилися без роботи.

“З метою запобігти поширенню недостовірної інформації, наголосимо: ми звільнилися не тому, що знайшли для себе кращі місця роботи. Таких місць не знайдено. Кожен і кожна з нас звільнилися з метою не бути заручником/заручницею цієї системної помилки”, – написав він.

Олесь Барліг (Віталій Бабенко) вважає, що у філії відбулося психологічне насильство. “Головна особливість Суспільного в тому, що воно має бути максимально партнерським за свою природою. Оскільки телерадіокомпанія є інструментом позитивних соціальних змін, що працює на гроші платників податків: тут підлеглі є такими роботодавцями для свого керівництва, як і у зворотному напрямку. Однак за фасадом декларованих цінностей ми системно зустрічали тоталітарну модель, коли примхи і капризи стають визначальними для формування виробничих задач для підлеглих. А на запитання: “В чому доцільність цього рішення?” – вже звичним стало чути у відповідь: “Бо я так хочу”. А критика подібних дій – викликала лише помсту “для неслухняних”, коли серед іншого колег заохочували писати один на одного доповідні. Тож, враховуючи все це і, зокрема, випадки, що напряму розцінюються нами як прояви психологічного насильства, керівництво не могло залишатися для нас ані професійним, ані моральним авторитетом”, – додав він.

У зверненні до голови редакційної ради філії ПАТ “НСТУ” “Запорізька регіональна дирекція” Людмили Долженко, голови редакційної ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Ольги Вакало, голови профспілкової організації філії ПАТ “НСТУ” “Запорізька регіональна дирекція” Валентини Пересипкіної частина творчої команди “Ранку” (Бабенко В.С., Романюк А.О., Одинока В.О., Посунько В.В., Тислицька І.В.) повідомила:

“Попри це, на жаль, ухвалили рішення колективного звільнення, оскільки відчуваємо, що декларовані цінності Суспільного (а саме: повага, довіра, чесність, відкритість, незалежність, гідність) в умовах робочого процесу деформуються і втрачають своє первинне значення. Саме через це зникає мотивація виконувати свої безпосередні професійні обов’язки і здійснювати покладену на нас місію”.

У редакційній раді філії виданню повідомили, що вивчатимуть це питання.

Як пояснив виданню Олесь Барліг, одночасне звільнення частини колективу – це вияв протесту проти продюсерки Наталії Андреєвої.

За його словами, причиною звільнення стала ситуація з редакторкою творчої групи “Ранку” Ілоною Тислицькою.

“На неї було здійснене психологічне насилля та вербальна агресія. Стажерка, яка була свідком цієї ситуації, перебувала після цього в стресовому стані. Ілона не погодила зі старшим оператором позапланову зйомку рано-вранці. Тому поїхала на зйомку зі своїм телефоном і селфі-палкою (такий технічний формат роботи є звичною практикою для нашої творчої групи). Десь через годину після повернення зі зйомки до кабінету увійшла наша продюсерка Наталія Андреєва, у вкрай неприйнятній та агресивній формі здійснила словесну догану за непогоджені дії зі старшим оператором. Для нас стало зрозуміло, що на місці Ілони (жертвою таких неадекватних дій) міг би бути будь-хто з нас. Бо настільки неетична поведінка не була винятком у комунікативних стратегіях пані Наталії”, – розповів Олесь Барліг.

Наталія Андреєва запевнила, що вся комунікація в колективі ведеться конструктивно та з дотриманням ділової етики. “Проте це не виключає критики та обґрунтованих зауважень щодо якості роботи, адже ми працюємо на спільний результат. У нас виникали претензії щодо якості та організації роботи учасників цієї творчої групи, тож ми спільно працювали над помилками, намагалися налаштувати процес. Натомість творча група “Ранку” часто проявляла неповагу до колективу філії, змушувала колег затримуватися на роботі через неналежне планування своєї роботи всередині редакції”, – зазначила вона.  

Продюсерка вважає, що в робочих стосунках немає місця для особистих образ чи конфліктів на підставі конструктивних зауважень щодо якості роботи.

“Історія з демаршем та одночасним написанням заяв про звільнення мені видається схожою на маніпуляцію, адже самі учасники ще раніше повідомляли кожен по окремості, що з різних причин планують звільнитися наприкінці 2018 року”, – додала Наталія Андреєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!