ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З сайту Броварської міської ради зникла інформація за 2011 рік

06.02.2012, 07:25
Після створення нового варіанту сайту міськради м. Бровари зник архів рішень, розпоряджень, проектів рішень, регуляторних актів  ради за попередні роки. Про це повідомляє «Телекритика» та сайт броварської громадської ініціативи «Маєш право знати». Громадськість вважає, що це суперечить Закону «Про доступ до публічної інформації».

Головний спеціаліст відділу внутрішньої політики Броварської міської ради Руслан Федун пояснив, що відбувається оновлення архіву, хоч і послався на те, що безпосередньо закон не передбачає тривалість розміщення цих документів.

Медіа-експерт ІМІ Роман Головенко зазначає, що за нормою закону (ч. 12 ст. 15) нормативні акти мають знаходитися у публічному доступі постійно. Натомість проекти рішень органів місцевого самоврядування мають оприлюднюватися не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду.

Співкоординатор броварської громадської ініціативи «Маєш право знати» Сергій Іллюхін у коментарі ІМІ роз´яснив, що серед причин, за якими міськрада Броварів не бажає поновлювати архів власного сайту, можуть бути рішення про надання окремим особам земельних ділянок. Тому ініціатива «Маєш право знати» планує створювати паралельний архів з метою збереження усіх оприлюднених документів.

Між тим депутат Броварської міськради Павло Різаненко, якого було жорстоко побито 2 лютого, цю подію пов´язує виключно із своєю депутатською діяльністю, в тому числі активною позицією з приводу розподілу земельних ділянок. «Висока ймовірність, що  приводом для організації нападу на мене стали події останньої позачергової сесії Броварської міської ради, під час якої було прийнято рішення стосовно 1,4 га біля ТРЦ „Термінал” – дуже цінної ділянки землі для будь-якого забудовника», - заявив він сьогодні у власному блозі (http://rizanenko.org/).

Інститут масової інформації слідкуватиме за розвитком подій та ходом поновлення архіву сайту Броварської міської ради.

ІМІ
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!